Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 27

Ministrė: gėjus žeidžiančią informaciją pateikusi Telšių mokytoja negali toliau dirbti

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė sako, kad homoseksualius asmenis galimai diskriminuojančią medžiagą per dorinio ugdymo pamoką dėsčiusi mokytoja negali toliau dirbti.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pirmiausia atsakomybės, kaip matau iš žiniasklaidos priemonių, ėmėsi, kas ir turėjo imtis – mokyklos vadovybė, mokyklos bendruomenė, mokyklos taryba ir savivaldybė. Nemanau, kad tokią medžiagą teikdama mokiniams mokytoja toliau gali dirbti, o Švietimo ir mokslo ministerijos rankose yra programų pertvarka, mokytojų kvalifikacijos kėlimas, tokie žingsniai yra numatomi“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė J.Petrauskienė.

Ministrė situaciją Telšių Žemaitės gimnazijoje pavadino netoleruotina.

„Labai apmaudu, kad vedant dorinio ugdymo pamokas mokytojai naudojasi mėgėjiška informacija, nesiremia moksliniais tyrimais, nesiremia ugdymo programomis. Ta situacija tikrai netoleruota, ir tai atskleidžia, kad pagrindiniai dalykai, kurie yra švietimo sistemos širdis, ko mokome, kaip mokome ir kas moko, yra keistini“, – pabrėžė J.Petrauskienė.

Tarnybų akys į Telšių Žemaitės gimnaziją nukrypo šios mokyklos abiturientei socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinus nuotraukomis, kuriose matomos skaidrės su teiginiais, esą „beveik visi serijiniai žudikai, kurie savo aukas nužudė ir po to suvalgė jų kūno dalis, buvo gėjai“.

Kaip rašė 15min, skaidrėse nurodoma, kad apie 40 proc. prievartos prieš nepilnamečius atvejų susiję su homoseksualumu. Pasak abiturientės, tokią medžiagą tikybos mokytoja pateikė per dešimtokų pamoką.

Indrės Pabijonavičiūtės nuotr. /Pamokos skaidrės
Indrės Pabijonavičiūtės nuotr. /Pamokos skaidrės

Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas sako manantis, kad seksualines mažumas žeidžiančią informaciją pateikusi mokytoja neturėtų toliau dirbti šio darbo. Meras sakė savivaldybės švietimo skyriaus vedėjai ir mokyklos direktoriui pavedęs išsiaiškinti, ar pateikta medžiaga atitinka mokymo programą ir ar ji buvo suderinta su mokyklos vadovybe.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba ketvirtadienį pradėjo tyrimą, ar dešimtokams pateikta informacija nediskriminuoja homoseksualių asmenų ir nekursto neapykantos jų atžvilgiu. Informacija pasidomėti nusprendė ir prokurorai.

Skaidres demonstravusi tikybos mokytoja Loreta Raudytė portalui delfi.lt sakė tiesiog pateikusi informaciją, kurią rado į lietuvių kalbą išverstuose amerikiečių psichologo Paulo Camerono iš Šeimos tyrimų instituto (Family Research Institute) lankstinukuose. Ji sakė neabejojanti, kad pateikta informacija yra patikrinta ir teisinga ir savo veiksmuose neįžvelgė nieko blogo. Pedagogė taip pat nurodė atsirinkusi tik tą dalį informacijos, kuri ją sukrėtė.

„Jeigu tai būtų melas, jei tai būtų paneigta, bet jei tai tiesa, nejau turime meluoti mokiniams? Mes nekurstėme nesantaikos, nesakėme, kad reikia jų nekęsti, kaip tik sakėme, kad kiekvieną žmogų reikia mylėti ir gerbti, bet jų poelgius, jeigu jie blogi, turime įvardinti“, – delfi.lt kalbėjo pedagogė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius