-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 31

Ministro sprendimai bus palankūs ir „Merko statybai"?

Iš statybų verslo į Aplinkos ministeriją atėjęs naujasis vadovas Gediminas Kazlauskas žada nemažai permainų. Viena iš jų – ES projektų derinimo ir tvirtinimo tvarkos supaprastinimas – bus labai palanki „Merko statybai“. Būtent šiai įmonei, prieš tapdamas ministru, vadovavo G.Kazlauskas.
Gediminas Kazlauskas
Gediminas Kazlauskas tvirtina, kad jo veiksmuose jokių privačių interesų nėra. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Viename iš pirmųjų savo interviu naujasis aplinkos ministras G.Kazlauskas pareiškė: „Mane tik stebindavo ilga ES projektų derinimo ir tvirtinimo tvarka. Norime paprastinti tvarką ir pagreitinti procesus, nes jau turime tokių atvejų, kai miesteliuose įrengti vandenvalos įrengimai, tačiau medžiagos ir darbas per tą laiką brango, todėl nenutiesti vamzdynai – jiems paprasčiausiai neužteko pinigų, nes sąmatos buvo skaičiuotos prieš kelerius metus“ („Verslo žinios“, gruodžio 30 d., „Buldozeriai – tik teisminiu keliu“).

Prieš ateidamas į ministeriją G.Kazlauskas, kaip žinoma, dirbo „Merko statybos“ generaliniu direktoriumi. Ir būtent „Merko statyba“, prieš keletą metų laimėjusi konkursą, ėmėsi statyti vandenvalos įrenginius Neringoje. Kaip pranešė žiniasklaida, šiame projekte ne tik vėluoja darbai, bet ir jo biudžetas per tą laiką gerokai išsipūtė. Tad panašu, kad aplinkos ministru tapus G.Kazlauskui, su jo pagalba „Merko statyba“ galės lengviau atsikvėpti. Juk minėtame interviu G.Kazlauskas kalbėjo būtent apie Neringos vandenvalos įrenginius.

To neneigia ir pats ministras. Tiesa, naujienų portalui 15min.lt jis tvirtino, jog ministerija jokių nuolaidų „Merko statybai“ nedarysianti. „Aplinkos ministerijos priimami sprendimai neturės nieko bendra su „Merko statyba“  ar kuria kita įmone. Ministerija siekia tik vieno tikslo, kad būtų neuždelsti ir kokybiškai įgyvendinami aplinkosaugai svarbūs projektai. (...) Kaip ministras norėčiau pasakyti, kad jokių privačių interesų nėra“, – rašoma ministro raštu redakcijai atsiųstame atsakyme.  

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius