Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

Moterų išgyvenimus papasakos suknelės (video)

Klaipėdoje Atgimimo aikštėje ketvirtadienį bus iškabinta dešimt suknelių, papasakosiančių „gyvas“ istorijas apie moteris, šeimoje išgyvenusias smurtą. Taip Klaipėdoje prasidės 16 aktyvumo dienų akcijos, kovojančios su smurtu prieš moteris.
Išleistuvių suknelė nebūtinai turi kainuoti kelis šimtus litų
Apie smurtą šeimose pasakos suknelės. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Smurtas Moteris

„Apie smurtą šeimose reikia šnekėti, negalima tylėti apie tai”, - teigė Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centro direktorė Jurgita Poškienė. Akcijos rengėjams suknias padovanojo Rotary „Aditės” moterys. Prie kiekvienos suknelės bus aprašyta smurto šeimose istorija.

Skaičiuojama, kad vien Klaipėdoje nuo smurtaujančių vyrų per metus nukenčia tūkstančiai moterų, nors apie tai prabyla tik keli šimtai. Pernai užregistruoti 689 atvejai, kai buvo smurtauta prieš moteris šeimose.

Šiemet į uostamiesčio socialinės ir psichologinės pagalbos centrą jau kreipėsi 136 žmonės, ieškodami tiek socialinės, tiek psichologinės, tiek ir teisinės pagalbos.

Pagalbos ieškojo ir vienas smurtavęs vyras. Susitvarkyti su problemomis ir pykčio protrūkiais vienas pats jis nesugebėjo.

16 dienų truksiantys renginiai, pasisakantys prieš smurtą šeimose, pakvies į LCC tarptautinį universitetą, pasižiūrėti filmų: lapkričio 26 d., 18 val. „Pagrobimas“, gruodžio 1 d. „Lilija amžinai“, gruodžio 3 d. „Mergina su drakono tatuiruotė“.

Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centre, Melnragėje, gruodžio 7 d. bus rengiama dėvėtų rūbų dovanojimo akcija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius