-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 23

Naują aviacijos specialistų pamainą ketina paruošti KTU

Vasario pradžioje pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ vadovo pranešta naujiena apie kompanijos planus Kaune įkurti savo bazę, pradžiugino ne tik oro turistus, verslininkus, bet ir ir Kauno technologijos universitetą (KTU). Universitete ketinama rengti būsimus šios bazės darbuotojus – įvairių sričių aviacijos specialistus.
Žiemos stichija Kauno oro uoste
Planuojama, kad dalis KTU paruoštų aviacijos specialistų dirbs Kauno oro uoste, Kaune kuriamoje "Ryanair" bazėje bei Kauno apskrityje esančiose aviacijos pramonės gamyklose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Aviacijos studijų programą bus galima studijuoti KTU Mechanikos ir mechatronikos fakultete. Šiuo metu planuojama, kad KTU bus ruošiami trijų specializacijų specialistai – projektavimo ir aviacijos konstrukcijos, aviamechanikos bei oro uosto atžeminio aptarnavimo.

Pasak KTU Mechanikos ir mechatronikos fakulteto dekano prof. Algimanto Federavičiaus, atlikti skaičiavimai rodo, kad šiuo metu Lietuvai reikėtų maždaug 200 aviamechanikų ir 50 oro uostų antžeminio aptarnavimo specialistų.

„Daugelis iki šiol dirbančių šios srities darbuotojų yra solidaus amžiaus, parengti dar sovietiniais metais, tad jiems greitai prireiks pamainos. O jos kol kas nėra. Be to, Kauno apskrityje yra ne tik Karmėlavos oro uostas, į kurį aviakompanija „Ryanair“ planuoja investuoti 140 mln. Lt. Čia sukoncentruotos beveik visos pagrindinės aviacijos gamyklos“, – komentavo prof. A.Federavičius.

Savo bazę Kaune „Ryanair“ ketina atidaryti šių metų gegužę. Pasaulyje tai bus 40-oji bendrovės bazė. „Ryanair“ vadovo Michaelio O'Leary teigimu, Kauno oro uoste bazuosis du oro bendrovės lėktuvai. Atidarius bazę iš Kauno bendrovė oro turistams pasiūlys devynias naujas skrydžių kryptis: į Barseloną, Berlyną, Diuseldorfą, Edinburgą, Londoną (Getviką), Milaną, Oslą, Paryžių, Tamperė. Iš viso „Ryanair“ iš Kauno oro uosto skraidys į 18 Europos miestų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius