-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 25

Naujasis policijos vadovas Saulius Skvernelis įkurs Imuniteto tarnybą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį pasirašė dekretą dėl Sauliaus Skvernelio skyrimo generaliniu policijos komisaru.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Naujasis policijos vadovas darbą žada pradėti nuo Imuniteto tarnybos sukūrimo policijoje ir kontrolinio būrio įsteigimo.

„Prezidentė šiandien pasirašo dekretą, kuriuo S.Skvernelis skiriamas policijos generaliniu komisaru“, – penktadienį žurnalistams pranešė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys po D.Grybauskaitės ir S.Skvernelio susitikimo.

Anot jo, per susitikimą aptarti policijos atsakomybės, policijos reputacijos, reformų, kurias reikia tęsti, klausimai. Kalbėta apie pareigūnų rotaciją, darbo modernizavimo, geresnės motyvacinės sistemos būtinybę.

S.Skvernelis pranešė, kad vienas pirmųjų jo, kaip policijos vadovo, žingsnių būtų Imuniteto tarnybos sukūrimas ir kontrolinio būrio steigimas, kuris prižiūrėtų ir kontroliuotų, kaip policijos pareigūnai laikosi teisės aktų reikalavimų.

„Policijos departamente bus Imuniteto tarnyba, kuri vykdys korupcijos prevenciją, tirs korupcinius nusikaltimus ir užtikrins imunitetą tarp policijos pareigūnų“, – teigė S.Skvernelis.

Anot jo, policijos sistemoje taip pat reikėtų sukurti motyvacinę sistemą, į kurią įeitų ir tinkamas darbo užmokestis bei tinkamos socialinės garantijos. Paskirtasis generalinis komisaras kalbėjo, kad artimiausiu metu ketinama audituoti visą policijos sistemą.

Naujasis policijos vadovas darbą žada pradėti nuo Imuniteto tarnybos sukūrimo policijoje ir kontrolinio būrio įsteigimo.„Turime padaryti ir artimiausiu metu darysime, – audituoti visas policijos atliekamas funkcijas, kad galėtume nustatyti optimalią policijos sistemos struktūrą ir, svarbiausia, kad žinotume, kiek Lietuvoje reikia policijos pareigūnų, kad galima būtų tinkamai ir kokybiškai tas funkcijas atlikti, galbūt mažiau, bet geriau mokamų“, – tvirtino S.Skvernelis.

Audituoti, anot jo, ketinama pradėti kiek įmanoma greičiau. Nurodyti, kurių etatų būtų atsisakoma, pasak pareigūno, dar anksti.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojo pareigas iki šiol ėjusį S.Skvernelį į policijos vadovus pasiūlė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis ir Vyriausybė.

39 metų S.Skvernelis turi inžinieriaus mechaniko išsilavinimą ir administracinės teisės magistro laipsnį. Jis yra dirbęs Trakų rajono policijos komisariate, Lietuvos viešosios policijos biure, Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininku. 2008 metų balandį jis paskirtas policijos generalinio komisaro pavaduotoju.

Pagal Policijos veiklos įstatymą policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu penkerių metų kadencijai skiria ir atleidžia prezidentas.

Prieš savaitę prezidentė D.Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo atleido Vizgirdą Telyčėną iš policijos generalinio komisaro pareigų ir pavedė jam eiti pareigas, kol bus paskirtas kitas policijos vadovas.

V.Telyčėnas nutarė trauktis iš pareigų po tragiškos avarijos, kurią, pirminiais duomenimis, sukėlė neblaivus Trakų rajono policininkas Sigitas Šostakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius