Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 03 19

Naujos bendruomenės tikslas – įpūsti gyvybės Laisvės alėjai

Laisvės alėjoje dirbančių įstaigų atstovai susibūrė į bendruomenę. Joje – kultūros, verslo ir visuomenės veikėjai.
Vandeniui atspariais dažais nupieštus skaičius privalės nuvalyti mugės rengėjai.
Laisvės alėja / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Akcentuodami, kad Laisvės alėja buvo ir bus Kauno miesto vizitinė kortelė, bendruomenės nariai užsibrėžė tikslą atgaivinti šią Kauno gatvę.

„Laisvės alėjos būklė priklauso ne tik nuo miesto valdžios pastangų ir priemonių, bet ir nuo čia įsikūrusių juridinių bei fizinių asmenų požiūrio į tinkamą alėjos sutvarkymą ir atgaivinimą. Jausdama pareigą ir būtinumą pagal išgales prisidėti prie Laisvės alėjos atgaivinimo, naujoji bendruomenė ketina savo veiklą derinti su miesto valdžios institucijomis. Tokiam bendradarbiavimui Laisvės alėjos bendruomenė jau yra numačiusi keletą unikalios Lietuvoje gatvės gaivinimo priemonių“, – teigė naujosios bendruomenės atstovai.

Penktadienį jie ketina pristatyti savo sumanymus, kaip prikelti Laisvės alėją, visuomenei ir žiniasklaidai.

Prieš kelias dienas Kauno miesto savivaldybė pranešė, kad netrukus Laisvės alėjoje duris atvers nauja parduotuvė. Taip pat neseniai dideles patalpas čia įsigijo veiklą plečiantis greitojo maisto restoranų tinklas „Hesburger“. Komercinių patalpų naujai parduotuvei Laisvės alėjoje ieško ir prekybos tinklas „Iki“.

Tačiau labiau nei parduotuvių vienintelėje Kauno pėsčiųjų alėjoje žmonės pageidauja pramogų zonų. Iš 207 iki ketvirtadienio vakaro  balsavusių portale 15min.lt skelbtoje apklausoje „Ko trūksta Laisvės alėjoje, kad į ją ateitų daugiau žmonių“ daugiausia (43 proc.) nurodė norintys, kad Laisvės alėjoje būtų daugiau bilijardinių, boulingo ir panašias pramogas siūlančių įstaigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius