-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 20 /14:38

Neringos Venckienės vyro žinia partijos „Drąsos kelias“ nariams: parlamentarė sveika ir gyva

Valdantiesiems nepriklausančios parlamentinės partijos „Drąsos kelias“ nariai vėl susirinko į suvažiavimą, kuris, kaip ir steigiamasis bei balandžio pradžioje organizuotas, bet nesusirinkus kvorumui taip ir neįvykęs suvažiavimai, vyko už uždarų ir net užrakintų durų. Bene labiausiai laukta jo dalyvė – partijos vedlė parlamentarė Neringa Venckienė nepasirodė.
„Drąsos kelias“ suvažiavimas
„Drąsos kelias“ suvažiavimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jos sutuoktinis Aidas Venckus susirinkime irgi nepasirodė. Anot partijos vadovo Jono Varkalos, vyras tik pranešė, kad žmona „yra sveika ir gyva“.

Jonas Varkala
Jonas Varkala

Kolega, pastarąjį kartą su N.Venckiene bendravęs užpraeitą savaitę, tikino moters buvimo vietos nežinantis. Paklaustas, ar ji apskritai Lietuvoje, parlamentaras net pyktelėjo: „Ką aš žinau! Išsiaiškinkite...“

Partijos atstovas Tadas Skučas žurnalistams teigė irgi nežinantis, kur parlamentarė. „Jos šiandien nebuvo. Matyt, turėjo kitų planų“, – svarstė jis.

Tadas Skučas
Tadas Skučas

Įsibėgėjus susirinkimui, pasirodė du policininkai, tikėdamiesi N.Venckienei įteikti šaukimą į teismą, bet ne tik jos nerado, bet ir į užrakintą salę nepateko.

Įsileido tik saviškius

Pakartotinis suvažiavimas Kauno viešbutyje „Daniela“ prasidėjo vidurdienį. Į renginį buvo įleisti tik partijos nariai. Prie salės durų stovintis ir dalyvius registruojantis vyriškis atsisakė įleisti žurnalistus net padaryti keletą nuotraukų, tačiau vėliau fotografai pateko į salę pro kitą pusę. Tiesa, po kelių minučių jie vis tiek buvo išprašyti.

Baimindamiesi, kad žurnalistai nesumanytų įsitaisyti konferencijų salėje, organizatoriai net užrakino duris. Pora pavėlavusių dalyvių į vidų taip ir nesugebėjo patekti, todėl liko sėdėti viešbučio vestibiulyje. Šį kartą į suvažiavimą atvyko gerokai daugiau žmonių nei prieš dvi savaites – užsiregistravo 73.

Eglės Digrytės nuotr./„Drąsos kelio“ suvažiavimas
Eglės Digrytės nuotr./„Drąsos kelio“ suvažiavimas

Bene didžiausia intriga buvo klausimas, ar pasirodys partijos Seimo frakcijos seniūnė N.Venckienė, mat, Seimui atėmus teisinę neliečiamybę, ji prapuolė. Naujoje savo darbo vietoje parlamente buvusi teisėja nesirodė porą savaičių. Kolegų žodžiais, politikė, kurios Seime nebuvo jau balsuojant dėl jos imuniteto, susirgo.

Seimas balandžio pradžioje patenkino prokuroro prašymą ir panaikino parlamentarės N.Venckienės teisinę neliečiamybę.

Šeštadienį buvo išrinkti nauji Koordinacinės tarybos nariai, mat kai kurie yra išėję, o vienas areštuotas, apsvarstytos 2012 m. veiklos, finansinė ir revizijos komisijos ataskaitos, partijos įstatų pataisos.

Kai partijos suvažiavimas prieš dvi savaites žlugo nesusirinkus kvorumui, nuspręsta papildyti nuostatus sankcijomis tokius renginius ignoruojantiems Koordinacinės tarybos nariams.

Eglės Digrytės nuotr./„Drąsos kelio“ suvažiavimas
Eglės Digrytės nuotr./„Drąsos kelio“ suvažiavimas

Balandžio 6 d. vykęs partijos suvažiavimas žlugo, nes atvyko vos 31 delegatas, o kvorumui reikėjo ne mažiau kaip 600 balsų. Iš viso partijoje, jos atstovų teigimu, yra 1050 narių. Jis, kaip ir pernai įvykęs steigiamasis suvažiavimas, turėjo vykti už uždarų durų.

„Drąsos kelio“ nuostatai numato, kad renkantis į pakartotinį suvažiavimą kvorumas nebūtinas: sprendimus šeštadienį galėjo priimti tiek žmonių, kiek atvyko.

Pernai į Seimą pateko septyni „Drąsos kelio“ atstovai: N.Venckienė, Aurelija Stancikienė, Povilas Gylys, Vytautas Matulevičius, Algirdas Vaclovas Patackas, J.Varkala ir Valdas Vasiliauskas. Iš jų suvažiavime dalyvavo tik J.Varkala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius