-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 03 29

Nesusisiekiama su piratų užgrobtu laivu, kuriame yra ir Lietuvos pilietis

Nei Lietuvos diplomatams, nei Norvegijos bendrovės „Salhus Shippuing AS“ atstovams nepavyksta susisiekti su laivo, užgrobto prie Somalio, įgula, kurios narys yra Klaipėdoje gyvenantis Lietuvos pilietis.
Piratai užgrobė tokį „Bow Asir“ laivą.
Piratai užgrobė tokį „Bow Asir“ laivą. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Laivas

Nežinoma, ar įkaitais laikoma laivo įgula nukentėjo, šeštadienį pranešė TV3.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos (URM) Informacijos ir viešųjų ryšių departamento vadovo Rolando Kačinsko, piratai kol kas nepateikė jokių reikalavimų - iš karto po pagrobimo nutrūko ryšys su jais.

Kaip penktadienį patvirtino URM, Lietuvos pilietis yra norvegų bendrovei „Salhus Shippuing AS“ priklausančiame tanklaivyje „Bow Asir“.

R.Kačinskas tuomet sakė, kad Lietuvos diplomatai nuolat palaiko ryšius su minėta bendrove, Norvegijos URM ir kitų suinteresuotų šalių pareigūnais.

Lietuvos pilietis pirmą kartą pakliuvo į Somalio piratų nelaisvę.

23 tūkst. tonų norvegų laivą „Bow Asir“, registruotą Bahamose, piratai užėmė ketvirtadienio rytą. Jame buvo 27 įgulos nariai.

Kompanija „Salhus Shippuing AS“ ketvirtadienį 7.29 val. Grinvičo (9. 29 val. Lietuvos) laiku gavusi pranešimą iš laivo, jog jį puola du maži laivai, kurie gali būti piratų.

Netrukus, 7.45 val. (9.49 val.) kapitonas pranešė, kad piratai įlipo į laivą. Dar po trijų valandų „Salhus Shipping“ gavo elektroninį laišką, jog 16 ar 18 ginkluotų piratų kontroliuoja laivą, sakė bendrovės direktorius Peras H.Hansenas.

Trečiadienį piratai užgrobė 9 tūkst. tonų graikų laivą „Nipayia“, plaukiojusį su Panamos vėliava.

Pernai Somalio piratai šiame regione atakavo daugiau kaip 130 prekybinių laivų, tai dvigubai daugiau negu 2007-aisiais, nurodo Tarptautinis laivybos biuras.

Šiais metais piratų aktyvumas sumažėjo - pablogėjus orams ir sustiprinus užsienio karinių laivų patruliavimą Adeno įlankoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius