Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 17

Nuteisti nepilnamečiai mokysis šiuolaikiškoje mokykloje

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje įsikurs vidurinė mokykla, kuri bus aprūpinta šiuolaikiškomis mokymo priemonėmis, vaikams bus sudarytos tinkamos sąlygos gauti kokybišką išsilavinimą bei dalyvauti formaliojo ir neformaliojo ugdymo veikloje, pranešė Kalėjimų departamentas.
Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorius.
Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorius. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasinaudojant Norvegijos finansine parama, Lietuvoje startuoja projektas „Įkalinimo įstaigų personalo kompetencijų stiprinimas, skiriant daugiau dėmesio įkalintų asmenų mokymui“, pagal kurį bus ne tik apmokomi pareigūnai, bet ir užtikrinta nepilnamečių konstitucinė teisė įgyti bendrąjį išsilavinimą. 

Pasak projekto vadovo, Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Teisės ir personalo skyriaus viršininko pavaduotojo Eugenijaus Šulioko, vienas svarbiausių bausmių vykdymo sistemos uždavinių yra nuteistųjų socialinė integracija. 

„Kalba eina ne tik apie suaugusiuosius, bet ir apie nepilnamečius. Išėję iš pataisos namų, pasinaudoję vidurinėje mokykloje įgytomis žiniomis buvę nuteistieji galės lengviau susirasti darbą, tęsti mokymąsi, jiems bus paprasčiau integruotis į visuomenę. Dėl to bus geriau ne tik patiems nuteistiesiems, bet ir visai visuomenei“, – sako projekto vadovas.

Suimti ir nuteisti nepilnamečiai mokysis šiuolaikiškai įrengtose klasėse. Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose mokyklai įrengti suplanuotas visas aukštas – 7 klasės, iš viso kirsti mokslus čia galės 70 vaikų. Naujos klasės, mokymosi medžiaga ir didesnės mokymosi patalpos užtikrins kokybišką išsilavinimą nelaisvėje esantiems nepilnamečiams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius