-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Nuteistieji atsisako valgyti

Pravieniškių 2-uosiuose pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje 169 nuteistieji, reikalaudami jiems palankesnių bausmės atlikimo sąlygų ir skųsdamiesi įstaigos griežta tvarka, atsisako valgyti jiems patiekiamo maisto.
Pasivaikščiojimas po Lukiškių kalėjimą
Kalėjimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Kalėjimas

„Kodėl trumpalaikiuose pasimatymuose įrengtos stiklinės pertvaros, kodėl neleidžiama turėti asmeninių kompiuterių savo gyvenamojoje patalpoje, kodėl negalima gauti pašalpos, jei asmeninėje sąskaitoje yra lėšų, kodėl mes baudžiami už lankymąsi kituose būriuose, kodėl esame verčiami dirbti, kodėl uždrausti siuntiniai, kodėl įstaigoje griežta tvarka ir reikia jos laikytis?“ – Pravieniškių 2– ųjų pataisos namų administracijos dar kovo 10 dieną klausė nuteistieji.

Po švenčių reikalavimų sąrašas dar pailgėjo – leisti įsigyti asmenines skalbimo mašinas, įrengti dušus būrių patalpose, pirtimi leisti naudotis dažniau nei kartą per savaitę, leisti į pasimatymus ir drausmės grupėje atliekančius bausmę nuteistuosius, už nuobaudas patekusiems į drausmės grupę leisti turėti garso ir vaizdo aparatūrą. Taip pat nuteistieji kelia pretenzijas dėl draudimo turėti ir naudotis kompiuterinio žaidimo aparatu PLAY STATION (kuriam reikalinga internetinė prieiga).

Pasak Pravieniškių 2– ųjų pataisos namų– atvirosios kolonijos direktoriaus pavaduotojo Lioniaus Demjanovo, dalis nuteistųjų atsisako tik valdiško maisto, tačiau jie nebadauja, turi savo maisto, įsigyto parduotuvėje. Be to, prie vadinamos badavimo akcijos yra prisijungusių ir tokių, kurie beveik niekada neina į valgyklą ir valgo tik savo nusipirktą ar pasigamintą maistą.

Antradienį, kovo 16 dieną, į Pravieniškes vyks Kalėjimų departamento atstovai aiškintis šio įvykio priežasčių.

Minėtoje įstaigoje bausmę atlieka 1238 asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius