-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 05

NVSC pasigenda gydymo įstaigų aktyvumo užsakant COVID-19 vakcinas

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) sako pasigendantis šalies gydymo įstaigų aktyvumo užsakant vakcinas nuo koronaviruso.
Vakcinavimas Kauno „Akropolyje“
Vakcinavimas Kauno „Akropolyje“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie tai NVSC perspėjo nuo ketvirtadienio sudarant galimybę sveikatos įstaigose vienu metu pasiskiepyti ir nuo COVID-19, ir nuo gripo.

„Pasigendame aktyvesnio Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigų užsakymo šios (COVID-19) vakcinos“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė.

Pasak jos, tiek gripo, tiek COVID-19 skiepai jau yra pasiekę Lietuvą.

D.Razmuvienė sakė, kad pacientai jau kreipiasi į gydymo įstaigas ir pasigenda koronaviruso vakcinos, o noras pasiskiepyti jos nesulaukiant gali pradingti.

Specialistė pabrėžė, kad gripo ir koronaviruso rizikos grupės yra tos pačios, todėl gydymo įstaigos turėtų aktyviau kviesti žmones iš karto pasiskiepyti nuo abiejų ligų.

Ji taip pat teigė žinanti pavyzdžių, kai medikai kartais rekomenduoja nesiskiepyti nuo COVID-19.

„Tai yra šaukštas deguto į statinę, to neturėtų būti. Gydytojas, medikas turi suteikti teisingą informaciją, neklaidinant, nes žmogui medikas, gydytojas yra autoritetas“, – kalbėjo D.Razmuvienė.

Lietuva įsigijo 200 tūkst. gripo vakcinos dozių, COVID-19 vakcinos „Comirnaty XBB.1.5“ – 115,2 tūkst. dozių suaugusiesiems ir 4,8 tūkst. dozių 5–11 metų vaikams skiepyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius