Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 03 02

Opozicija kaltina konservatorius monopolizavus Kovo 11-osios šventę

Opozicijoje esantys socialdemokratai pradėjo skųstis, kad valdantieji konservatoriai siekia monopolizuoti Kovo 11-osios minėjimo šventę.
Česlovas Juršėnas
Česlovas Juršėnas / „Scanpix“ nuotr.

Pasak kairiųjų, iškilmingo Seimo posėdžio tribūna tik per vargus buvo iškovota vieninteliam socialdemokratui Česlovui Juršėnui, o kairiųjų sumanytą renginį šio posėdžio išvakarėse parlamento vadovybė esą siekė apskritai uždrausti, rašo „Lietuvos rytas“.

Socialdemokrato Vytenio Andriukaičio teigimu, valdantieji per iškilmingą Seimo posėdį norėjo leisti kalbėti penkiems asmenims: dešiniųjų patriarchui Vytautui Landsbergiui, kardinolui Audriui Juozui Bačkiui, poetui Justinui Marcinkevičiui, Islandijos užsienio reikalų ministrui Ossurui Skarphedinssonui ir savo gimtadienį kovo 11-ąją švęsiančiai dvidešimtmetei merginai.

„Pamačiusi šį sąrašą mūsų frakcija konstatavo, kad jis neišsamus. Juk pats V.Landsbergis prieš 20 metų sakė, kad Lietuvos nepriklausomybę atkūrė dvi jėgos – Sąjūdis ir savarankiška Komunistų partija. Todėl pasiūlėme tarp kalbėtojų įrašyti ir tokį menką žmogų kaip Č.Juršėną, Kovo 11-osios Akto signatarą, visų Seimo kadencijų narį“, – sakė V.Andriukaitis.

Anot socialdemokrato, kai dėl sveikatos atsisakiusį kalbėti J.Marcinkevičių pakeitė žymus Rusijos žmogaus teisių gynėjas Sergejus Kovaliovas, į Seimo tribūną vis dėlto buvo leista užkopti ir Č.Juršėnui.

„Be to, buvome numatę kovo 9-ąją toje pačioje istorinėje salėje surengti iškilmingą konferenciją, kurioje būtų paminėta ir paskutinio šaukimo Lietuvos SSR Aukščiausiosios Tarybos (AT) veikla, be kurios Kovo 11-oji būtų buvusi daug sunkiau pasiekiama. Planavome pakviesti AT narius, visus signatarus. Iš pradžių Seimo valdyba leidimą šiam renginiui davė, o vėliau jau ėmė svyruoti. Imta aiškinti, kad salę esą reikia rengti Kovo 11-ajai, yra įvairių techninių kliūčių“, – kalbėjo V.Andriukaitis.

Pirmadienį kelias valandas posėdžiavusi Seimo valdyba kairiesiems leido rengti konferenciją ne istorinėje Kovo 11-osios, o specialioje konferencijų salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius