Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 07 /13:26

Apie neeilinį tyrimą dėl A.Anušausko pasisakė ir I.Šimonytė

Vyriausybės vadovė sako, kad kol kas Generalinės prokuratūros sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko pasisakymo yra siekis nuodugniai ištirti situaciją, todėl reikalauti politinės atsakomybės pagrindo nėra.
Ingrida Šimonytė Vilniuje susitiko su Kanados premjeru Justinu Trudeau
Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Generalinė prokuratūra apie pradėtą ikiteisminį tyrimą pranešė pirmadienį.

Anot prokurorų, tyrimas pradėtas pagal Seimo opozicijos narės Agnės Širinskienės skundą. Tyrimas vykdomas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris numato atsakomybę už tarnybos paslapties atskleidimą.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arvydas Anušauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arvydas Anušauskas

„Pagrindo reikalauti atsakomybės nėra“

Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad kol kas pagrindo reikalauti, kad bendrapartietis atsistatydintų, nėra.

VIDEO: A.Anušausko žodžiai, dėl kurių generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą

„Generalinės prokuratūros sprendimą vertinu kaip nepriklausomos institucijos sprendimą, kurį ji priėmė, kaip pati ir pranešė, siekdama objektyviai ir išsamiai išnagrinėti situaciją“, – 15min sakė I.Šimonytė.

„Toks sprendimas nereiškia jokios konkrečios šio tyrimo baigties ir išvados, todėl ir pagrindo reikalauti politinės ministro atsakomybės šiuo metu, mano nuomone, nėra“, – pridūrė ji.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė

15min primena, kad A.Anušauskas sulaukė tiek opozicijos, tiek kai kurių partijos bendražygių kritikos, kai pranešė apie ketinimų laiško išsiuntimą Vokietijai dėl „Leopard” tankų įsigijimo.

Prezidentas Gitanas Nausėda ir Seimo narys Laurynas Kasčiūnas teigė, kad paskelbta informacija buvo riboto naudojimo, o jos viešinimas gali pakenkti deryboms.

Skundo autorė A.Širinskienė teigė, kad A.Anušauskas kaip ministras turi trauktis, o kaip Seimo nariui jam gali būti pagrindas pradėti apkaltą – jos teigimu, tam precedentas jau yra.

Pats A.Anušauskas teigė tikintis, kad tyrimas patvirtins, jog jis įstatymų nepažeidė. Ministro vertinimu, tyrimas vykdomas politinio spaudimo sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius