-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 10

Parašai dėl L.Karaliaus ir A.Sacharuko dar nesurinkti

Parlamente pradėti rinkti parašai dėl apkaltos Krikščionių partijos frakcijos nariams Linui Karaliui ir Aleksandrui Sacharukui, tačiau kol kas neaišku, ar šią iniciatyvą parems pakankamai parlamentarų.
Linas Karalius
Linas Karalius / Jono Staselio nuotr.

Startas apkaltai duodamas, jei jos tekstą pasirašo ne mažiau nei 36 parlamentarai. 

„Dabar visi tekstai yra išdalyti atskiroms frakcijoms. Kadangi šiandien pirmą kartą susirinko kolegos, jie svarsto. Nenoriu prognozuoti, bet šiuo metu Seimo reikalas nuspręsti, ar jie nori su tokiais kolegomis dirbti likusią sesijos dalį. Tai yra Seimo nario apsisprendimo klausimas“, – sakė apkaltos iniciatorės Tautos prisikėlimo partijos lyderis Arūnas Valinskas.

Politikas sakė nežinąs, kiek parašų šiuo metu surinkta. Neoficialiomis žiniomis, apkaltos tekstą pasirašė apie pusė reikalingo skaičiaus – mažiau nei 20. 

Daugelio parlamento frakcijų atstovai teigė, jog jų nariai dar svarstys, ar paremti šį procesą. Kai kurios frakcijos, pavyzdžiui, „Tvarkos ir teisingumo“, pasirinko balsuoti laisvai. 

„Frakcijoje svarstėme galimybę pasirašyti dėl apkaltos, bet priėmėme sprendimą, kad kiekvienas frakcijos narys spręs asmeniškai. Mano asmeninė nuomonė – aš nei už A.Sacharuką, nei už L.Karalių nebalsavau. Tie žmonės, kurie balsavo ir išrinko, turėtų ateiti ir atšaukti juos“,  – pareiškė „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis.  Jis sakė skeptiškai žiūrįs į tai, kaip vienų partijų atstovai „atleidžia iš darbo“ Seimo narius, nors ne patys juos priėmė dirbti, t. y. rinko. 

L.Karaliui gresia apkalta, nes užuot dirbęs pratęstoje Seimo sesijoje, nieko oficialiai neinformavęs sausio mėnesį lankėsi egzotiškuose kraštuose. Tuo tarpu A.Sacharukas pažeidė Seimo nario vienasmeniškumo principą – Seimo posėdžiuose 13 kartų balsavo L.Karaliaus kortele.  

Apkaltos inicijavimo procedūra vyksta gana subtiliu metu – opozicijai bandant sulipdyti naują parlamento daugumą. 53 narius vienijančiam Socialdemokratų, Darbo partijų ir „tvarkiečių“ junginiui praverstų 12-a Krikščionių partijos frakcijos narių, nors jų vis tiek neužtektų suformuoti net minimaliai daugumai Seime, kuriai reikia 71 balso. 

Anot opozicijos lyderio, „darbiečio“ Vytauto Gapšio, tai netrukdys opozicijai tartis su  „krikščionimis“ dėl paramos, nes tai yra „kelių Seimo narių“, o ne visos frakcijos problema. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius