-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 22

Parlamentarė: premjere, ar žinote, kad nesate premjeras?

„Premjere, ar žinote, kad jūs nesate premeras? Turite kloną – Vilniaus miesto merą Vilių Navicką, kuris tvarkosi valstybėje kaip savo kieme“, – taip savo nepasitenkinimą sostinės vadovo veiksmais ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą išreiškė parlamentarė Dangutė Mikutienė.
Dangutė Mikutienė.
Dangutė Mikutienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tautos atstovei pyktį sukėlė praėjusių metų spalio 26 d. V.Navicko kreipimasis į Ūkio ministeriją su prašymu sustabdyti Vilniaus Sapiegos ligoninės slaugos ir paliatyvos slaugos šiltinimo programai skirtų Europos Sąjungos lėšų suteikimą. „Vyriausybė tik gruodžio mėnesį priėmė sprendimą, kad ši ligoninė yra rajoninio statuso, bet ji turi vykdyti sveikatos priežiūros paslaugas. Ir štai dabar lėšos stoja. Sveikatos reikalų komitete svarstėme šį klausimą ir manome, kad Vilniaus meras akivaizdžiai viršijo savo įgaliojimus“, – sakė „darbietė“ D.Mikutienė.

Savo ruožtu ūkio ministras Dainius Kreivys teigė, kad, jo žiniomis, ši ligoninė „pereina Vilniaus savivaldybės žinion“. „Jų pozicija man taip pat yra aktuali. Nes jeigu jie uždarys ligoninę ir mes įdėsime tas lėšas, nuo to tik nukentės valstybė“, – sakė ministras.

Tačiau jis taip pat pabrėžė, esą yra kitas aspektas – ligoninė turi kultūrinio paveldo objekto statusą. „Šis klausimas yra nevienareikšmis, todėl tuoj pat skirti ar neskirti lėšų aš negaliu, kai bus visiškai aišku, tikrai nedelsdamas padarysiu“, – aiškino D.Kreivys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius