Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 13

Parodoje – gyvo teatro akimirkos

Trečiadienį Kauno valstybinio dramos teatro (KVDT) fojė atidaroma Giedriaus Bunevičiaus fotografijų paroda „Teatras – gyvas“, skirta KVDT 90-mečiui.
G.Bunevičius įsitikinęs, kad teatras, jo vidinis gyvenimas – nepaprastai gera medžiaga fotografui.
G.Bunevičius įsitikinęs, kad teatras, jo vidinis gyvenimas – nepaprastai gera medžiaga fotografui. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

G.Bunevičius teatralams geriau pažįstamas kaip Teatro rekvizito skyriaus darbuotojas. Tačiau landžiodamas po KVDT užkulisius jaunas kaunietis beveik visada turi fotoaparatą ir dabar neretai vadinamas neoficialiu teatro fotografu.

KVDT penktus metus dirbantis G.Bunevičius sako spėjęs pamatyti du skirtingus teatrus. „Kai atėjau dirbti, KVDT dar nebuvo rekonstruojamas, tačiau netrukus jis pradėjo keistis. Džiaugiuosi, kad turėjau progą viską įamžinti“, – sakė G.Bunevičius.

Kiekviena fotosesija teatre yra išskirtinė, kaip ir pats teatras: spektaklis parodomas ir toks, kokį jį išvydo to seanso žiūrovai, daugiau niekada nebus pakartotas, – sakė G.Bunevičius.

Teatro rekonstrukcijos – ne vienintelė tema, dominanti fotografą. Jo nuotraukose įamžinta daug teatro spektaklių, repeticijų, kūrėjų portretų. Paprastai teatro aktoriai, skirtingai nei populiariosios kultūros atstovai, nenoriai pozuoja. Ypač jei spektaklis, kuriame jie vaidina, dar repetuojamas. Tačiau, pasak G.Bunevičiaus, niekada nebuvo sunku įamžinti KVDT gimstančio teatro ir jį kuriančių žmonių. „Kiekviena fotosesija teatre yra išskirtinė, kaip ir pats teatras: spektaklis parodomas ir toks, kokį jį išvydo to seanso žiūrovai, daugiau niekada nebus pakartotas. Taip ir fotosesijos. Gal kiek sunkiau fotografuoti patį spektaklį – turi pagauti ne tik tinkamą šviesą, bet ir nuotaiką“, – kalbėjo KVDT darbuotojas.

Parodai „Teatras – gyvas“, kuri KVDT fojė puoš visą mėnesį, atrinkta 30 nuotraukų. Tačiau atėjusieji į atidarymą, kuris vyks trečiadienį nuo 19 val., galės išvysti kur kas daugiau – bemaž 100 G.Bunevičiaus fotodarbų. Juos tarytum spektaklį menininkas ketina rodyti per projektorių.

Nors kolegos negaili pagyrų, G.Bunevičius savo darbus vertina kukliai ir neslepia: „Jei pats būčiau sprendęs, tikriausiai dar kokius metus parodos nebūčiau rengęs.“

Iš Kauno, kur viešės iki lapkričio 10 dienos, G.Bunevičiaus paroda persikels į Vilnių: lapkričio 17 – gruodžio 19 dienomis paroda bus eksponuojama Menų spaustuvėje (Šiltadaržio g. 6).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius