Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 23

Partijos „Lietuvos Prezidento sąjunga“ pavadinimas pripažintas klaidinančiu

Teisingumo ministerija, įvertinusi partijos „Lietuvos laisvės sąjunga“ keičiamus įstatus, nepatvirtino jų dėl neatitikimo įstatymų reikalavimams.
V.Šustauskas ir K.Brazauskienė
V.Šustauskas ir K.Brazauskienė / Evaldo Šemiotos nuotr.

Šiuo metu veikianti partija „Lietuvos laisvės sąjunga“ pateikė prašymą pakeisti jos įstatus, kartu pakeičiant ir jos pavadinimą į „Lietuvos Prezidento sąjunga“. Šis partijos pavadinimas yra panašus į Lietuvos Respublikos Prezidento – valstybės vadovo, pavadinimą. Atsižvelgiant į tai, jis gali klaidinti visuomenę, nes žmonėms gali būti neaišku, kas yra šio juridinio asmens tikrasis steigėjas ar dalyvis. 

„Pagal galiojančias Civilinio kodekso nuostatas, juridinio asmens pavadinimas neturi klaidinti visuomenės dėl panašumo į kitų juridinių asmenų pavadinimus. Būtent dėl to šis politinės partijos pavadinimas nebuvo patvirtintas kaip atitinkantis įstatymus“, – sako teisingumo viceministras Tomas Vaitkevičius.

Teisingumo ministerijos atsisakymas patvirtinti politinės partijos įstatų atitikimą įstatymų reikalavimams neatima teisės iš naujo pateikti partijos dokumentus bei duomenis teisės aktų nustatyta tvarka patikslinus juos pagal teisės aktų reikalavimus. Partija, norinti patikslinti įstatus, turi iš naujo sušaukti savo narių suvažiavimą, o po jo ne vėliau nei per 6 mėnesius įregistruoti partijos steigimo dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius