-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 09

Pavasario sesijos prioritetų sąraše – finansų sistemos stabilizavimas ir ekonomikos gaivinimas

Kovo 10 d. tautos atstovai susirinks į eilinę Seimo II (pavasario) sesiją.
Seime
Seime / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Ekonomika

Vadovaujantis Seimo statutu, sesijos pirmojo posėdžio metu paprastai pristatoma sesijos darbų programa. Programa sudaroma apibendrinus Vyriausybės teikiamus teisės aktų projektus, kuriais siekiama įgyvendinti Vyriausybės programą ir suderinti Lietuvos nacionalinę teisę su Europos Sąjungos teisės normomis bei atsižvelgiant į Seimo komitetų, komisijų, frakcijų, Seimo narių teikiamus pasiūlymus.

Pavasario sesijoje Seimas planuoja apsvarstyti apie 300 projektų. Iš jų – 53 prioritetiniai teisės aktų projektai, susiję su finansų sistemos stabilizavimu, energetikos problemų sprendimu, aukštojo mokslo ir studijų reforma, ekonomikos gaivinimu, teigiama pranešime spaudai.

Be to, pavasario sesijoje, kaip numatyta Seimo statute, bus išklausytas Respublikos Prezidento metinis pranešimas, Vyriausybės metinė veiklos ataskaita.

Atsižvelgiant į tai, kad Seimo kompetencijai priskirti Konstitucinio Teismo ir Aukščiausiojo Teismo teisėjų bei kitų valstybės pareigūnų kandidatūrų svarstymas ir skyrimas, pavasario sesijoje numatoma svarstyti taip vadinamųjų personalijų klausimus.

Sesijos pradžios proga sveikinimo žodį tars Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas. Vyriausybės teikiamus įstatymų projektus pristatys Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius. Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė įvardins prioritetinius pavasario sesijos darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius