-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 08

Pedofilijos byloje – Artūro Paulausko pėdsakai

Užsnigtu kiemu, po to slidžiu bromo grindiniu skuta moteriškė. Iš paskos – LNK „Paskutinės instancijos“ filmavimo grupė. „Ponia Kraujutaitiene, gal galėtume pasišnekėti...“ – maldauja žurnalistė.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tačiau Loreta Kraujutaitienė, bendra Andriaus Ūso ir Laimutės Stankūnaitės advokatė, kovojanti, kad nuo pedofilų smarkiai nukentėjusi penkiametė mergaitė grįžtų pas jos ginamuosius, nė negrįžteli. Ji šuoliais lekia į antrą aukštą ir paukšteli durimis žurnalistės panosėje, nors iki tol dvi dienas žadėjo rasti laiko pokalbiui.

„Taip, ji dirbo prokuratūroje“, – patvirtina žinią L.Kraujutaitienės svainis Viktoras Kraujutaitis. Bet jis teigia nežinąs, kaip Kauno apygardos prokuratūros ypatingai svarbių bylų prokurorė buvo priversta tapti eiline advokate.

Apie V.Kraujutaitį Kaune pasakoja labai įdomių istorijų. Viena jų apie Artūro Paulausko didįjį virsmą. Kai buvęs prokuroras tapo politiku, kandidatu į šalies prezidentus. Vyriausiosios rinkimų komisijos dokumentuose apie tai likęs menkas štrichas – kiek daugiau nei 30 000 Lt auka A.Paulausko rinkimų kampanijai.

V.Kraujutaitis neneigia pažįstąs A.Paulauską ir pabrėžia draugystę su jo tuometine „dešiniąja ranka“ Gediminu Jakavoniu. Su juo Kraujutaičiai grybaudavę ir kitaip bičiuliaudavęsi... Taip G.Jakavonis ir supažindinęs verslininką su A.Paulausku.

L.Kraujutaitienė – buvusi ypatingai svarbių bylų prokurorė – ne vienintelė A.Ūso ir L.Stankūnaitės advokatė, karjerą dariusi tuomet, kai A.Paulauskas valdė prokuratūros sistemą. Kitas toks su politiku prokuroru susijęs advokatas – Deivis Valiulis. Jis kartu su A.Ūsu reikalavo pedofilijos auką atiduoti jos motinai L.Stankūnaitei, o dabar yra A.Ūso gynėjas.

D.Valiulis A.Paulausko kontoroje atliko advokato praktiką, o A.Paulauskui su kompanija patekus į Seimą koaliciniame su socialdemokratais sąraše, šis advokatas tapo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vyriausiuoju patarėju. Komitetui vadovavo Alvydas Sadeckas, ilgametis A.Paulausko bendražygis.

Sekant pedofilijos bylos chronologiją, D.Valiulis A.Ūso ir L.Stankūnaitės gynėjų kohortoje atsirado pirmasis. Po to radosi ir kiti, tarp kurių atsitiktinių, t.y. vienaip ar kitaip, tiesiogiai ar per bendrus pažįstamus su A.Paulausku nesusijusių žmonių, panašu, nėra.

„Paskutinė instancija“ pamėgino paklausti, kaip tai galėtų paaiškinti pats Artūras Paulauskas. Juk jis Ūsui advokatauja iš televizijos ekranų. Vos išgirdęs žurnalistės klausimus, A.Paulauskas numetė ragelį.

„Paskutinė instancija“ – antradienį 19.40 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius