Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per tris išankstinio balsavimo dienas balsavo beveik 170 tūkst. rinkėjų

Per tris išankstinio balsavimo prezidento rinkimuose ir referendume dėl dvigubos pilietybės dienas savo valią pareiškė beveik 170 tūkst. arba 7,1 proc. visų rinkėjų, rodo ketvirtadienį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiami duomenys.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Tuo metu 2019 metų rinkimuose per išankstinį balsavimą savo valią pareiškė 228 tūkst. 998 arba 9,45 proc. visų rinkėjų. Vis dėlto tąsyk buvo sudaryta galimybė iš anksto balsuoti ilgiau – penkias dienas, o ne tris kaip šiuo metu.

Ketvirtadienį dėl didelio rinkėjų aktyvumo dalyje balsavimo vietų ir po 20 valandos nusidriekė balsuoti norinčiųjų eilės. Tokiais atvejais VRK užfiksuoja eilės pabaigą ir visiems į eilę iki 20 valandos atvykusiems rinkėjams leidžiama balsuoti.

Didžiausią aktyvumą išlaiko Neringos savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys. Jų balsavimo aktyvumas – beveik 29 procentai.

Aktyviai balsuojama ir Birštone, kur savo valią pareiškė 15,5 proc. šios savivaldybės rinkėjų.

Aktyvūs rinkėjai ir Ignalinos rajone (12,5 proc.), Varėnos rajone (12,1 proc.), Palangos mieste (11,7 proc.), Lazdijų rajone (11 proc.), ir Kupiškio rajone (10,3 proc.).

Arti 10 procentų aktyvumo priartėjo Utenos, Rokiškio, Zarasų, Šakių, Joniškio rajonų ir Druskininkų rinkėjai.

Pasyviausiai kol kas balsuoja Šalčininkų, Kauno, Vilniaus, Kretingos, Šiaulių, Panevėžio rajonų ir Klaipėdos miesto rinkėjai. Šių savivaldybių rinkėjų aktyvumas nesiekia 5 procentų.

Ketvirtadienį pasibaigus balsavimui iš anksto, penktadienį ir šeštadienį rinkimų komisijos lankys rinkėjus namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės bei rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Iš viso balsavimo namuose teisę turi beveik 597 tūkst. rinkėjų. 91 tūkst. iš jų išreiškė pageidavimą balsuoti namuose.

Prezidento rinkimai ir referendumas dėl dvigubos pilietybės įteisinimo vyks sekmadienį, gegužės 12 dieną. Tuomet balsuoti bus galima 1895 vietose visoje Lietuvoje.

Balsavimas užsienyje esančiose Lietuvos diplomatinėse atstovybėse organizuojamas kiekvienos atstovybės nustatytu laiku. Dėl tikslių balsavimo valandų rinkėjų prašoma teirautis toje ambasadoje ar konsulate, kur jie pageidauja atvykti balsuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius