Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 03 17 /14:39

Petrašiūnų kapinėse palaidota Irena Matijošaitienė

Šią savaitę mirusi žinoma Kauno verslininkė, politikė ir visuomenės veikėja 55 m. Irena Matijošaitienė išlydėta į paskutinę kelionę. Urna su jos pelenais palaidota Petrašiūnų kapinėse.
I.Matijošaitienės laidotuvės
I.Matijošaitienės laidotuvės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sekmadienio rytą Kauno Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už mirusiąją. Vėliau artimieji, draugai ir bendražygiai rinkosi Kauno laidojimo namuose „Rimtis“, į kuriuos šeštadienį buvo atvežta urna su velionės pelenais.

Pareikšti pagarbą I.Matijošaitienei ir pasakyti užuojautos žodžius šeimai – vyrui Visvaldui Matijošaičiui ir sūnums Dainiui ir Šarūnui – susirinko daug verslo, politikos, kultūros atstovų: architektas Algirdas Kaušpėdas, politikai Orinta Leiputė, Rytis Šatkauskas, Stasys Buškevičius, Arvydas Garbaravičius, Povilas Mačiulis, buvęs Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vygandas Gudėnas, stilistas Mantas Petruškevičius.

Papildyta 13.22 val.: Šimtai draugų, kolegų ir eilinių miestiečių, skambant varpo dūžiams, laikė baltų gėlių puokštes ir vainikus, kol urna su pelenais buvo nunešta iki katafalko. Gėlės buvo sudėtos kitame automobilyje. Ilga automobilių kolona pajudėjo Petrašiūnų kapinių link.

Petrašiūnų kapinėse pareikšti pagarbą mirusiajai susirinko minios žmonių. Ne tik pažinojusieji I.Matijošaitienę, tačiau ir matę jos darbus, stebėję jos visuomeninę veiklą.

Papildyta 14.39 val.: Petrašiūnų kapinėse, netoliese Jono Jablonskio, Juozo Zikaro, Antano Žmuidzinavičiaus, Aleksandro Kačenausko ir kitų iškilių lietuvių, sekmadienį palaidota Kauno verslininkė ir politikė, aktyvi visuomenės veikėja Irena Matijošaitienė.

Algirdas Kaušpėdas atsisveikinimo kalboje sakė: „Dabar iškyla vienintelis klausimas: „Kodėl?“. Kodėl mus palieka patys geriausi? Jos netektis neturėtų mūsų paskandinti liūdesio jūroje. Turime tęsti jos pradėtus darbus ir atsiminti ją nuolat besišypsančią. Lyg ji būtų su mumis. Ačiū tau, Irena, už tavo nuostabų gyvenimą“. A.Kaušpėdo duktė Algė praėjusių metų spalį taip pat atgulė Petrašiūnų kapinėse.

„Tu gera. Tu labai gera. Tu tokia lengva ir šviesi“, – sunkiai tramdydama emocijas sakė „Vičiūnų“ įmonių grupės administracijos vadovė Ramūnė Bičkauskienė.

Artimas Irenos Matijošaitienės bendražygis, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ narys Povilas Mačiulis teigė, kad „Irena buvo vedančioji judėjimo ugnis“. Kiti kalbėjusieji žinomą moterį vadino taikos angelu ir sakė, kad ji visuomet išliks jų atmintyje besišypsanti ir energinga.

15min.lt primena, kad ankstų antradienio rytą I.Matijošaitienė namie nukrito nuo laiptų ir patyrė labai sunkią galvos ir stuburo traumą. Nepaisant visų medikų pastangų, tris kartus operuota moteris taip ir neatsigavo. Jos smegenų mirtis konstatuota ketvirtadienį. Dėl organų transplantacijos kūno gyvybinės funkcijos medicininiais aparatais buvo palaikomos iki penktadienio ryto. Biologinė mirtis konstatuota kovo 15 d., 5.42 val., kai kūnas buvo atjungtas nuo medicininių aparatų.

Tą pačią dieną I.Matijošaitienė buvo kremuota. Urna su pelenais atvežta šeštadienį į Kauno laidojimo namus „Rimtis“ (A.Juozapavičiaus pr. 1, prie Panemunės tilto). Sekmadienį 8 val. Kauno Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už mirusiąją. 13 val. urna su pelenais palaidota Petrašiūnų kapinėse.

Artimųjų prašymu kovo 16 d. ir kovo 17 d. filmuoti ir fotografuoti žurnalistų buvo prašoma tik lauke. Kitu metu prašyta gerbti netektį išgyvenančių artimųjų jausmus bei ramybę.

Paklaustas, kaip laikosi I.Matijošaitienės artimieji – vyras Visvaldas ir sūnūs Dainius ir Šarūnas, artimas sutuoktinių bendražygis Povilas Mačiulis penktadienį 15min.lt sakė, kad V.Matijošaitis išoriškai atrodo tvirtas, tačiau kas vyksta jo viduje – niekas nežino. „Tai toks smūgis jiems visiems“, – atsiduso P.Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius