Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 05

Policija ragina vairuotojus prieš keliones slidžiomis gatvėmis jungti žemesnę pavarą

Pareigūnai primena, kad net valomi bei barstomi keliai sningant ir vėl tampa slidūs. Sudėtingomis sąlygomis eismo dalyviai privalo realiai vertinti savo vairavimo įgūdžius, o pėstieji – būti itin budrūs.
Sudaužytas automobilis
Saugaus atstumo nesilaikymas, anot specialistų, yra pagrindinė eismo įvykių priežastis. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Sudėtingomis eismo sąlygomis būkime atsargūs ir atsakingi, siūloma Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus vyresniosios specialistės Aistės Dijokaitės parengtame ir antradienį išplatintame pranešime.

Meteorologų duomenimis, šią savaitę gamta nepašykštės nei šalčio, nei sniego. Besitęsianti žiema primena, kad eismo sąlygos tampa sudėtingesnės: slidūs keliai, blogas matomumas, neapšviesti kelio ruožai. Nors ir valomi bei barstomi, sningant keliai vėl tampa slidūs. Pasikeitus eismo sąlygoms vairuotojai turi realiai įsivertinti vairavimo įgūdžius.

Kelių eismo taisyklių (KET) 133 punkte nurodyta, kad vairuotojas privalo važiuoti neviršydamas leistino greičio. Pasirinkdamas važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę ir krovinį, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties. Jis turi sulėtinti greitį ir prireikus sustoti, jeigu to reikia dėl susidariusių aplinkybių, ypač kai blogas matomumas.Pajudėti iš vietos leistina tik tada, kai nuo sniego ir ledo visiškai nuvalyti automobilio stiklai, šviesos prietaisai, stogas.

KET 132 punkte nurodyta, kad vairuotojas, atsižvelgdamas į greitį, privalo laikytis tokio atstumo, kad neatsitrenktų į priekyje važiuojančią transporto priemonę, jeigu ji būtų stabdoma, taip pat palikti tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus.

Saugaus atstumo nesilaikymas – pagrindinė eismo įvykių priežastis.

Atkreiptinas dėmesys, kad prieš pradėdamas važiuoti vairuotojas privalo tinkamai ir iš anksto pasirūpinti transporto priemonės technine būkle (padangomis, šviesos prietaisais, stiklo valytuvais, plovikliais, sniego valymo šepečiais, ledo gramdikliais). Pajudėti iš vietos leistina tik tada, kai nuo sniego ir ledo visiškai nuvalyti automobilio stiklai, šviesos prietaisai, automobilio stogas.

Pėstieji prašomi atsižvelgti į pablogėjusias oro sąlygas, apsnigtus kelius, saugotis patiems ir gerbti sunkesnėmis eismo sąlygomis važiuojančius vairuotojus.

Policija atkreipia pėsčiųjų dėmesį į tamsiuoju laikotarpiu padidėjusius pavojus ir prašo segėti atšvaitus bei griežtai laikytis KET.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius