Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 25

Policininkams kyšį brukusiam Gintarui Visalgai durys į valstybės tarnybą liko atviros

Buvęs generalinio miškų urėdo pavaduotojas Gintaras Visalga po kurio laiko vėl galės dirbti valstybės tarnyboje, mat tarnybinį patikrinimą dėl jo veiklos atlikusi urėdijos komisija nurodė, kad buvęs valstybės pareigūnas užsidirbo tik papeikimą. Generalinis miškų urėdas tikina, kad išėjimas savo noru pavaduotojui vis tiek tapo didžiausia bausme, mat atleistas jis būtų gavęs kompensacijas, o dabar išėjo tuščiomis.
G.Visalga sulaikomas dėl bandymo papirkti pareigūnus
G.Visalga sulaikomas dėl bandymo papirkti pareigūnus / 15min nuotr.
Temos: 1 Gintaras Visalga

G.Visalga prašymą atleisti iš darbo parašė po to, kai vasario pabaigoje bandė kelių policijos pareigūnams įbrukti 20 eurų kyšį už tai, kad jie nefiksuotų, jog G.Visalga vairuodamas kalbėjo telefonu. Dėl šio įvykio G.Visalgai teks stoti prieš teismą, todėl to Generalinė miškų urėdija tarnybiniame patikrinime nevertino. 

Generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis sako, kad tarnybinis patikrinimas nebuvo pradėtas ir dėl dar vieno G.Visalgos Kelių eismo taisyklių pažeidimo, kai sausį jis viršijo greitį. Už šį pažeidimą, R.Prūsaičio žiniomis, G.Visalga trims mėnesiams neteko teisės vairuoti ir susimokėjo kelių šimtų eurų baudą. 

Skyrė papeikimą

Tuo tarpu po tarnybinio patikrinimo, nors ir jau išėjusiam iš tarnybos, G.Visalgai skirtas papeikimas. 

Tokia nuobauda G.Visalgai, pasak R.Prūsaičio, skirta išsiaiškinus ikiteisminiu tyrimu pasibaigusią istoriją dėl galimos prekybos urėdų postais. 

Ten buvo kažkoks susitikimas su vienu iš pretendentų. Jis pripažintas, kad padarė tarnybinį nusižengimą ir komisija pasiūlė jam skirti papeikimą, – sakė R.Prūsaitis.

Vilniaus apygardos teismas jau yra pradėjęs nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje  Gediminas Miliauskas kaltinamas prekyba poveikiu. Baudžiamąją bylą teismui perdavę prokurorai teigia, kad G.Miliauskas reikalavo 29 tūkst. eurų (100 tūkst. litų) kyšio. O šiuos pinigus už Utenos urėdo postą jam esą buvo pasiryžęs sumokėti tuo metu Trakų miškų urėdijos Žeronių girininku dirbęs Alvydas Adomavičius.

Ikiteisminio tyrimo metu Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai išsiaiškino, kad A.Adomavičius dalį pinigų perdavė G.Miliauskui dar 2014 m. lapkričio 19 d. susitikimo Vievyje metu. Kitus pinigus vyras turėjo perduoti 2015 m. kovo 7 d., bet į susitikimą su G.Miliausku vykusį A.Adomavičių sulaikė pareigūnai.

Šio tyrimo metu nustatyta, kad G.Miliauskas dėl posto A.Adomavičui bendravo su buvusiu generalinio urėdo pavaduotoju G.Visalga. 

Įrašas liks 

Tarnybinio patikrino metu, pasak R.Prūsaičio, nustatyta, kad G.Visalga tikrai buvo susitikęs su G.Miliausku, o tai laikoma Valstybės tarnybos įstatymo, valstybės tarnautojo etikos taisyklių ir Generalinės miškų urėdijos nuostatų pažeidimu. 

Išėjo pats be jokių išeitinių, be nieko. Čia nuobauda žmogui didelė, bet jis garbingai parašė, o aš principingai atleidau, – sakė R.Prūsaitis.

„Ten buvo kažkoks susitikimas su vienu iš pretendentų. Jis pripažintas, kad padarė tarnybinį nusižengimą ir komisija pasiūlė jam skirti papeikimą. Aš su tuo sutikau ir papeikimą skyriau. Tas papeikimas turėtų įtakos perkėlimo būdu pereinant į kitą darbą. Tačiau kadangi jis jau atleistas, nebėra valstybės tarnautojas, tai turės iš naujo dalyvauti konkursuose. Jei jis būtų buvęs atleistas, nors to niekas nesiūlė, tai tada trejus metus negalėtų išvis dirbti valstybės tarnyboje“, – aiškino R.Prūsaitis. 

Anot jo, vis dėlto įrašas apie gautą papeikimą G.Visalgos biografijoje vis tiek liks. 

Šiuo metu, generalinio miškų urėdo žiniomis, G.Visalga niekur nedirba, kartais dar lankosi Generalinėje miškų urėdijoje. 

„Jis čia kol išsikraustė, tai vis paskambina ar užeina. Kol kas niekur nedirba, tą tikrai žinau. Kai kas sako, kad čia išėjo švarus ir taip toliau. Bet jis atleistas iš darbo – tai didžiausia nuobauda. Išėjo pats be jokių išeitinių, be nieko. Čia nuobauda žmogui didelė, bet jis garbingai parašė, o aš principingai atleidau“, – teigė R.Prūsaitis.

Su pačiu G.Visalga 15min susisiekti nepavyko.

Girtas sukėlė avariją ir pabėgo

G.Visalga yra pagarsėjęs kelių erelis. Policija iki šių metų įvykių jį yra jau du kartus sulaikius dėl vairavimo esant neblaiviam.

2013 metų vasario 15 d. policijos pareigūnai G.Visalgos vairuojamą automobilį sustabdė Alytuje. Kilus įtarimams buvo patikrintas vairuotojo blaivumas. Generalinio urėdo pavaduotojui tuomet buvo nustatytas maždaug 1 promilės girtumas.

2008-aisiais G.Visalga  įvykdė dar sunkesnį nusižengimą. Jis sukėlė eismo įvykį ir iš jo pasišalino. Tačiau pareigūnams pavyko jį sulaikyti. Tąkart jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,12 promilės.

Alytaus rajono apylinkės teismas G.Visalgai už šį nusižengimą skyrė 4200 litų baudą. Taip pat jam buvo atimta teisė vairuoti dviem mėnesiams. Tačiau šie sunkūs nusižengimai G.Visalgos neišvertė iš aukšto posto.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius