-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 11

Požeminis „Ogmios miesto“ bunkeris virto įspūdinga kubietiška studija

Dėl vietos autentiškumo abejonių nebelieka vos išvydus didžiules metalines duris, primenančias legendinio postapokaliptinio videožaidimo „Fallout“ slėptuvės liuką. Kulkų žymėmis nusėtos paradinio koridoriaus sienos, kurias puošia senoviniai veidrodžiai bei krėslai, ir fone skambanti Lotynų Amerikos muzika byloja – patekome į egzotišką kultūrinę erdvę. Keliaujam gilyn į „Cuba studija“.
„Cuba studija“ / Savininkų nuotr.
„Cuba studija“ / Savininkų nuotr.
Temos: 3 Bunkeris Šokiai Kuba

Įspūdis tik stiprėja įžengus į salę, kur darbuojasi ne tik lietuviai, bet ir keli studentai iš kitų pasaulio žemynų. Jie šiek tiek kalba lietuviškai ir puikiai bendrauja angliškai, tad nenustebkite, jeigu jus aptarnaus net keliomis kalbomis.

Vienas iš čia dirbančio personalo atstovų juokauja, jog daugumai studijos lankytojų tai būna maloni proga pademonstruoti savo anglų kalbos žinias, tačiau tikina, jog jokių nesusipratimų dar nėra buvę: „Likusi dalis padavėjų ir barmenų yra lietuviai, tad tikrai jokių komunikacinių bėdų nėra kilę.“

Apėjus visą „Cuba studija“ salę ratu kilo daug klausimų – kodėl Kuba? Kas yra visos atmosferos kūrėjas ir idėjos autorius? Ir ką tokio autentiško gali pasiūlyti ši praėjusių metų gruodį atsidariusi pramoginė-kultūrinė erdvė?

„Cuba studija“ / Savininkų nuotr.
„Cuba studija“ / Savininkų nuotr.

Koncepciją kūrė patyrę vilkai

Taigi, „Cuba studija“ yra antrasis „Alaus studijos“ savininkų Kęstučio ir Audriaus projektas. „Labai seniai norėjome sukurti erdvę, kur dieną naktį būti šokama salsa, rumba, skambėtų klasikinė lotynų muzika. Ilgai ieškojome tam tinkamų patalpų, kol galiausiai atradome šią, kiek užmirštą, bet puikiai tam tinkančią erdvę“, – pasakoja Kęstutis.

Šokėjai vykdo mini animacijas – užlipa ant scenos ir pasikviečia visus, kas nori.

Jo teigimu, nuo klubo atidarymo pradžios į „Cuba studija“ ėmė plūsti įvairūs lotynų šokių kolektyvai, kuriems ši studija tapo socialinių susibūrimų erdve.

„Šokių mokyklos turi sales, kuriose treniruojasi, bet kadangi tai yra socialiniai šokiai, šokėjams norisi kažkur išeiti, pasirodyti. Taip jie susiranda mus. Retkarčiais mes jiems leidžiame pasirinkti savo muziką. Svarbiausia – kad pataikytų į mūsų koncepciją.“

Kęstučio teigimu, šokiai tampa atrakcija ne tik šokio profesionalams, bet ir įprastiems klubo lankytojams, kuriuos patys šokėjai įtraukia į savo veiklą: „Šokėjai vykdo mini animacijas – užlipa ant scenos ir pasikviečia visus, kas nori, šokti, moko paprastų šokių judesių, ir kai visi šoka kartu su mokytoju, daug kam tai tampa vakaro vinimi.“

Tačiau, be šokių, čia vyksta ir daug kitų renginių: kviečiami didžėjai bei įvairių žanrų muzikinės grupės. Organizatorių teigimu, greitu metu yra planuojama organizuoti humoro vakarus, protmūšius.

„Cuba studija“ / Savininkų nuotr.
„Cuba studija“ / Daliaus Dobravolsko nuotr.

Išlaikyta autentika

Dar šiek tiek apie pačią studijos erdvę. Dalis čia esančių interjero fragmentų – išlikę nuo senų slėptuvės laikų.

Visą baro interjerą – nuo konstrukcinių sprendimų iki baldų bei interjero detalių kūrė ir atrinko patys savininkai.

„Palikome didžiules autentiškas slėptuvės duris, norėjome pabrėžti erdvės autentiką. Stovimų stalų kojos yra padarytos iš anglies oro filtrų, kurie anksčiau buvo naudojami slėptuvėse po žeme“, – pasakoja Audrius, prasitardamas, jog tvarkydami patalpą buvo radę visko – nuo senovinių prietaisų iki pilnų dėžių dujokaukių. „Jeigu būtų radiacinis užterštumas, tai čia būtų saugu slėptis“, – juokaudamas antrina Kęstutis.

Daug kam veikiausiai sukeltų nuostabą sužinojus, jog visą baro interjerą – nuo konstrukcinių sprendimų iki baldų bei interjero detalių – kūrė ir atrinko patys savininkai. „Užtrukome kokius metus. Ne bet koks dizaineris galėtų užsiimti tokiu darbu, nes tuo reikia gyventi“, – įsitikinęs Kęstutis.

„Cuba studija“ / Savininkų nuotr.
„Cuba studija“ / Savininkų nuotr.

Nors studijos interjeras eklektiškas, tačiau čia vyrauja tai, ką savininkai įvardijo „aptriušusia prabanga“. „Kuboje iki 1962 metų buvo didelė prabanga, o po embargo jos nebeliko. Jeigu buvo krištoliniai sietynai, tai jie ten ir kabo. Na, dar stovi fotelis ir televizorius“, – pasakoja Kęstutis.

Prie klubo auros kūrimo taip pat prisidėjo ir šeima – studijos sienas puošia Kęstučio uošvės tapytojos Dalios Kasčiūnaitės ir dukrų Rusnės bei Viltės tapyti paveikslai.

Eklektiška virtuvė ir rūkymo kambarys

Na, ir svarbiausia, apie maistą ir gėrimus. „Studija Cuba“ meniu kūrė virtuvės maestro Gediminas Albrichtas, kuris yra ir restorano „Soul & Pepper“ virtuvės šefas. „Turime specialią juodųjų pupelių sriubą, tradicinius kubanos „Cuban sandwich“ sumuštinius. Tiesa, virtuvė nėra grynai kubietiška, apima įvairias Lotynų Amerikos virtuves“, – teigia Audrius.

Nors, savininkų pastebėjimu, kasdienis kubiečių maistas yra tikrai labai paprastas, tačiau egzotiškesnių skonių mėgėjams studija tikrai turi, ką pasiūlyti – ar meksikietiškai užkeptas „Nachos“, ar specialiai įdarytus batatus.

„Bare turime 38-ias romo rūšis, jas rinkome labai ilgai ir atsakingai. Nors turime ir įprastus bei gerai žinomus prekinius ženklus, bet, aišku, patys geriausi yra tie, kurie yra menkai girdėti, ir į kurių kokybę investuota daugiau nei į reklamą, – teigia Kęstutis. – Taip pat mūsų vizitinė kortelė yra itin didelis pilstomo alaus rūšių kiekis, kurį šiuo metu didiname, proporcingai su augančiu lankytojų skaičiumi. Ir, žinoma, kam aktualu, prekiaujame kubietiškais cigarais bei turime įrengtą rūkymo kambarį.“

Paklaustas, ar klubo lankytojams čia yra taikomas amžiaus cenzas, jis atsako, kad ne. „Aišku, pagal įstatymus negalime parduoti svaigiųjų gėrimų ar tabako gaminių nepilnamečiams, tačiau išgerti arbatos, suvalgyti dienos pietus ar vakarienę pas mus gali visi. Juo labiau jog esame užsibrėžę tikslą – savaitgaliais dienos metu organizuoti šokių pamokas šeimoms.“

Tiesa, studijos savininkas įspėja, jog savaitgalio vakarais čia suguža didelis būrys lankytojų, todėl planuojantiems vakarus iš anksto siūloma užsirezervuoti stalus iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius