-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 10

Po susitikimo su prezidente ir STT apklausos Algirdas Butkevičius sunegalavo – nebevyks į Indiją

Trečiadienį premjeras po vizito pas prezidentę Dalią Grybauskaitę ir Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) pareigūnų apklausos atšaukė ketvirtadienį turėjusį prasidėti vizitą į Indiją ir Bangladešą, į kurį turėjo vykti su Lietuvos verslo konfederacijos prezidentu Valdu Sutkumi.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė 15min patvirtino, kad į Indiją premjeras nevyks. Jos teigimu, tai A.Butkevičiui rekomendavo gydytojai. 

„Vakar (antradienį – aut.) vakare jam sukilo temperatūra, pasijautęs blogai jis kreipėsi į gydytoją, o gydytojas pamatė, kad yra kvėpavimo takų infekcija. Dėl prastos sveikatos būklės jie rekomenduoja ministrui pirmininkui likti namuose. Jis namuose ir gydysis“, – 15min sakė ji.

Dėl prastos sveikatos būklės jie rekomenduoja ministrui pirmininkui likti namuose. Jis namuose ir gydysis.

„Šiandien dar tikėjosi, kad pagerės sveikata ir pavyks išvykti suplanuoto vizito, tačiau tenka atšaukti“, – sakė premjero atstovė. 

Trečiadienio rytą įvyko premjero susitikimas su prezidente Dalia Grybauskaite, kuriame jis išklausė daug nemalonių dalykų apie Vyriausybę kamuojančius skandalus. 

Po susitikimo A.Butkevičius dalyvavo STT pareigūnų apklausoje, jis apklaustas ikiteisminiame tyrime dėl galbūt daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų reglamentavimo. 

Pasirodyti žurnalistams D.Grybauskaitė nepakvietė

Trečiadienį A.Butkevičius dar pirmininkaus suplanuotam Vyriausybės posėdžiui ir po jo atsakys į žurnalistų klausimus.

Tai premjeras planuoja padaryti todėl, kad nebuvo pakviestas į susitikimą su žurnalistais prezidentūroje po įvykusio nemalonaus pokalbio su prezidente D.Grybauskaite. 

Po to A.Butkevičius vyks gydytis į namus. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius

Vizito metu planuota susitikti su Indijos ir Bangladešo vyriausybių vadovais, ministrais. Tai turėjo būti pirmas Lietuvos bei Indijos premjerų dvišalis susitikimas nuo 1995 metų, su Bangladešo premjere – pirmas istorijoje.

V.Sutkus anksčiau BNS sakė, kad verslininkų delegacija nesusiformavo.

Premjeras kartu su kitų Europos šalių vyriausybių vadovais Mumbajuje planavo dalyvauti Indijos ir Europos šalių ekonomikos forume „Make in India“. 

Rengiant šį premjero vizitą buvo formuojama ir lydinti verslininkų delegacija. Tokį kvietimą verslininkams buvo išplatinusi Lietuvos verslo konfederacija. Jos vadovas V.Sutkus anksčiau BNS sakė, kad verslininkų delegacija nesusiformavo.

Trečiadienio rytą V.Sutkus apie premjero planus atšaukti kelionę dar nebuvo informuotas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius