-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 23

Prezidentė D.Grybauskaitė vyks į Ukrainos prezidento V.Janukovyčiaus inauguraciją

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vyks į ketvirtadienį vyksiančią išrinktojo Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus inauguracijos ceremoniją, BNS antradienį patvirtino prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ukraina – svarbi Lietuvos partnerė. Prieš rinkimus viešėdama Ukrainoje prezidentė susitiko su visais kandidatais ir tuomet sakė, kad gerbs žmonių valią, bendradarbiaus su tuo kandidatu, kurį išrinks. Taigi, prezidentė vykdo savo pažadą“, – sakė L.Balsys.

Anot atstovo spaudai, prezidentė mano, kad Lietuva pasirengusi toliau padėti Ukrainai ir dalytis patirtimi šiai valstybei siekiant euroatlantinės integracijos, jeigu toks pageidavimas bus iš Ukrainos atstovų.Ukraina – svarbi Lietuvos partnerė. Prieš rinkimus viešėdama Ukrainoje prezidentė susitiko su visais kandidatais ir tuomet sakė, kad gerbs žmonių valią.

Be to, D.Grybauskaitės įsitikinimu, Lietuvos ir Ukrainos prezidentų taryba galėtų tęsti darbą.
Vasario 7 dieną vykusiuose prezidento rinkimuose V.Janukovyčius daugiau nei 3 proc. balsų aplenkė premjerę Juliją Tymošenko, kuri iki šiol atsisako pripažinti pralaimėjimą, tvirtindama, kad rinkimų rezultatai buvo klastojami, nors tarptautiniai stebėtojai juos pripažino laisvais ir sąžiningais.

Rinkimų komisijos duomenimis, opozicinės Regionų partijos lyderis V.Janukovyčius per prezidento rinkimus surinko 48,95 proc. balsų ir trimis procentais aplenkė J.Tymošenko.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius