Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 05

Prie prezidentūros – politinis pensininkų „Vilties mitingas“ (nuotraukos)

Ketvirtadienio popietę sostinėje, prie prezidentūros esančioje S.Daukanto aikštėje, vyko pensininkų ir neįgaliųjų „Vilties mitingas“. Jame reikalauta nemažinti socialinių išmokų labiausiai pažeidžiamiems visuomenės sluoksniams.
Ketvirtadienio popietę sostinėje, prie prezidentūros esančioje S.Daukanto aikštėje vyko pensininkų ir neįgaliųjų „Vilties mitingas“. Jame reikalauta nemažinti socialinių išmokų labiausiai pažeidžiamiems visuomenės sluoksniams.
Ketvirtadienio popietę sostinėje, prie prezidentūros esančioje S.Daukanto aikštėje, vyko pensininkų ir neįgaliųjų „Vilties mitingas“. Jame reikalauta nemažinti socialinių išmokų labiausiai pažeidžiamiems visuomenės sluoksniams. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Maždaug šimtą į mitingą susirinkusių žmonių stebėjo ir filmavo policijos pareigūnai, taip pat mitingą organizavusios Naujosios sąjungos (NS) atstovai. Dauguma mitingo dalyvių buvo senyvo amžiaus, taip pat keliolika neįgaliųjų atstovų, kurie demonstratyviai įsitaisė šalia tribūnos.

Mitingo metu NS atstovai dalijo partijos vėliavėles, kitą atributiką, žmonės laikė plakatus su užrašais „Kubilių – į pensiją“, „Pensija – mūsų konstitucinė teisė“, „Pensija – mūsų prakaitas ir kraujas“.

Tačiau ne visi mitinguotojai į S.Daukanto aikštę atėjo dėl to, kad mitingą organizavo politinė partija.

„Kad čia politinis, tai man aišku ir taip. Aš pats nepriklausau jokiai partijai, nematau partijos, kuri dirbtų tėvynei, tautai. – 15min.lt mitinge kalbėjo vilnietis Jonas. – Čia atėjau kaip pensininkas palaikyti, bet ne dėl to, kad čia A.Paulauskas kvietė. Jis gi ir pats buvo valdžioje...“

Pašnekovo nuomone, tai buvo NS rinkimų kampanija. „Atėjau dėl to, kad man mažins pensiją. Nežinau, kiek tiksliai: gal 12-a, gal 4 proc. Dabar aš nedirbantis pensininkas ir jau darosi striuka pragyventi“, – sakė mitinguotojas.

Grasino atšaukti valdžią

Tuo tarpu iš tribūnos liejosi aštrios kalbos. Vienas mitingo organizatorių NS lyderis Artūras Paulauskas valdžios atstovus vadino vagimis, plėšikais, neturinčiais nei sąžinės, nei garbės.

Manau, atėjo tiek žmonių, kiek kenčia, – sakė A.Paulauskas.„Gėda Vyriausybei, kuri nori iš pensininkų ir neįgaliųjų atimti paskutinius litus“, – mitingo dalyvius nuo tribūnos audrino A.Paulauskas.

Mitingo kulminacija tapo 60 tūkst. parašų, kuriais pasisakoma prieš pensijų mažinimą, įteikimas prezidentei Daliai Grybauskaitei. Parašai buvo renkami beveik mėnesį visoje Lietuvoje.

Tiesa, nei šalies vadovė, nei jos atstovai susitikti su mitingo dalyviais ir organizatoriais neišėjo – parašai buvo palikti Prezidentūros kanceliarijoje.

A.Paulauskas į mitingą susirinkusių žmonių skaičių vadino pakankamu. „Manau, atėjo tiek žmonių, kiek kenčia. Bet oras, kitos sąlygos... Bet tiek, kiek atėjo, rodo, kad žmonės jau yra ant ribos. Ir jei Vyriausybė negirdės šitų žmonių, gali būti ir rimtesnių mitingų“, – 15min.lt sakė A.Paulauskas.

Paklaustas, kodėl iš politiko tapo mitingų organizatoriumi, A.Paulauskas aiškino, jog tokia yra opozicijoje atsidūrusio politiko priedermė. „Man atrodo, kad politikas ir mitingai, visos kitos priemonės yra neatsiejamos. Kai žmogus esi opozicijoje ir tavo siūlymų negirdi, kai visos kitos priemonės yra išsemtos, lieka mitingai. Lieka pagaliau jėgos demonstravimas“, – kalbėjo jis.

Anot jo, jei Seimas, Vyriausybė negirdi juos išrinkusių žmonių, „tautos teisė yra juos atšaukti“.

Senatvės pensijas nuo kitų metų Vyriausybė nori mažinti apie 4–5 proc., valstybės pensijos ir kitos išmokos būtų karpomos progresyviai – nuo 5 proc. iki 20 proc., atsižvelgiant į jų dydį.

Dirbantiems pensininkams pensijas planuojama mažinti nuo 2,5 iki 70 proc. – mažų uždarbių gavėjams pensijos būtų mažinamos mažiau, o 50 proc. mažinimas būtų taikomas gaunantiems vidutinį darbo užmokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius