-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 30

Progresiniai mokesčiai „klibina“ koalicijos pagrindus

Valdančiųjų pritarimas progresiniams mokesčiams išklibintų koalicijos pagrindus, teigia Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Gintaras Steponavičius. Tuo tarpu premjeras Andrius Kubilius tvirtina, kad nesutarimai dėl mokesčių koalicijos viduje neturėtų kelti abejonių jos stiprumu.
Grynieji gali Jus išgelbėti, kai skubiai reikia lėšų vartojimui.
Pinigai / Kaspars Krafts/BFL/F64 nuotr.

„Progresinių mokesčių įvedimas šitos Vyriausybės dalies partnerių balsais iš mūsų pusės būtų vertinamas kategoriškai neigiamai, ir mes tai vertiname kaip sąmoningus ar nesąmoningus veiksmus, klibinančius šitą koaliciją“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė G.Steponavičius.

Opozicijos siūlymas įvesti progresinius mokesčius Seime bus svarstoma ketvirtadienį. Anot G.Steponavičiaus, „žalingi“ progresinių mokesčių sprendimai sukeltų nereikalingą sumaištį ir taip nelengvoje ekonominėje situacijoje.

„Mes savo koalicijos partneriams klausimą formuluosime pakankamai aštriai – tai nėra vien mūsų kategoriškas balsavimas prieš, mes formuluojame tai kaip vieną pamatinių koalicijos tolesnio veikimo pagrindų“, – kalbėjo ministras.

Premjeras Andrius Kubilius švelnino situaciją.

„Mes nesame kategoriškai prieš vienokius ar kitokius mokestinius sprendimus. Noriu priminti, kad Vyriausybės programoje yra labai aiškios nuostatos dėl nekilnojamojo turto mokesčio – tai irgi reikia įgyvendinti. O kokius sprendimus priimsime – Seime diskusijos visada būna labai įvairios ir plačios“, – žurnalistams kalbėjo A.Kubilius.

Ketvirtadienį Seime bus svarstomas opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos siūlymas keisti Gyventojų pajamų mokesčio įstatymą – projekto rengėjai siūlo nustatyti progresinius pajamų mokesčio tarifus atitinkamoms gautų gyventojų metinių pajamų dalims arba tam tikroms konkrečioms pajamoms.

SEB banko analitikas Gitanas Nausėda šią savaitę teigė, jog pagal socialdemokratų siūlomas sprendimas prieštarautų tokių mokesčių tikslui ir, norint pasiekti pakankamo efekto, reiktų tiek smarkiai apmokestinti negausią geriau gyvenančių žmonių dalį, kad apmokestinimas taptų sunkiai įgyvendinamas ir sunkiai pakeliamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius