-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimo riaušių kurstymo

Penktadienį Lietuvos kriminalinės policijos biure pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo riaušių kurstymo (BK 283 straipsnis). Tyrimas pradėtas patikrinus spaudoje pasirodžiusią informaciją, jog lošimų bendrovė „Triobet“ siūlo šalies ir užsienio gyventojams lažintis, ar protesto akcijos Vilniuje baigsis riaušėmis, praneša Generalinė prokuratūra.
Riaušininkas
Riaušininkas / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

„Tokių lažybų objektas yra tai, bus ar nebus padarytas nusikaltimas. Be to, lažybos visada turi materialinį interesą, todėl būtina patikrinti, koks yra tikrasis lažybų bendrovės tikslas. Taip pat bus renkama informacija apie tuos, kurie atliko statymus, nes asmenys, dalyvaujantys lažybose, gali turėti materialinį suinteresuotumą daryti įtaką protesto akcijų baigčiai“, – pradėti ikiteisminį tyrimą lėmusias aplinkybes paaiškino jam vadovaujantis Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras Simonas Slapšinskas.

Generalinė prokuratūra primena, kad Lietuvoje veikiančių profesinių sąjungų centrai yra paskelbę apie penktadienį Vilniuje vyksiančią protesto akciją. Prokuratūros profesinė sąjunga palaiko demokratines pilietines iniciatyvas, tačiau ragina visus darbuotojus ir kitus šalies piliečius savo teises ginti įstatymų priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius