Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 09

Prokuratūra tiria knygą, kurioje neigiama SSRS agresija sausio 13-osios įvykių metu

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos prokuratūra praneša apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl išleistos knygos, kurioje neigiama SSRS agresija sausio 13 d. įvykių metu.
Vilniaus apygardos prokuratūra
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip 15min informuoja prokuratūra, teisėsaugininkai gavo informaciją apie lietuvių kalba išleistą knygą, kurioje, kaip įtariama, tikrovės neatitinkančiais teiginiais viešai neigiama ir tendencingai interpretuojama SSRS agresija 1991 m. sausio 13 d. įvykių metu.

Dėl to buvo pradėtas tyrimas pagal LR BK 1702 straipsnį „Viešas pritarimas tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimas ar šiurkštus menkinimas“.

Tyrime atliekami būtini procesiniai veiksmai, įskaitant kratas, kurių metu rasti ir paimti svarbūs tyrimui daiktai bei dokumentai. Prokuratūra kol kas niekam nepareiškė įtarimų.

„Autorius yra ne Lietuvos Respublikos pilietis ir ne Lietuvos gyventojas. Šioje pradinėje tyrimo stadijoje prokuratūra nesutinka ir negali viešinti detalesnės informacijos“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Pasak jos, knygoje neigiama, ką Lietuvos teismai pripažino įrodymais dėl kruvinųjų įvykių. Vienoje Sausio 13-osios byloje teismas sprendimą priėmė dar 1999 metais, kitą šiuo metu nagrinėja Vilniaus apygardos teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius