-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 21 /16:04

R.Karbauskis keliauja po Lietuvą: atskleidė, kad bus tol, kol vagys veršis į valdžią

Iš svarbių politinių postų Seime pažadėjęs trauktis valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis pradėjo susitikimų su gyventojais turą po Lietuvą. Penktadienį jis lankėsi Kaišiadoryse ir Žasliuose, kur pasakojo apie nuveiktus darbus, patyčias, nervus, premjero Sauliaus Skvernelio sveikatą ir kiek dar dalyvaus politikoje.

Sausio pabaigoje apie tai, kad trauksis iš Seimo LVŽS frakcijos seniūno ir parlamento Kultūros komiteto pirmininko pareigų pranešęs R.Karbauskis aiškino, jog tai jam leis skirti daugiau laiko susitikinėti su rinkėjais renginiuose ir važinėti po savivaldybes, artėjant Seimo rinkimams.

VIDEO: Ramūnas Karbauskis kaišiadoriečiams pasakojo apie patyčias, nervus ir S.Skvernelio sveikatą

Šį pirmadienį R.Karbauskis lankėsi Panevėžio krašte. Penktadienį prieš pietus Kaišiadorių kultūros centre jis pasimatymą paskyrė vietos gyventojams. Po pietų atvyko į netoliese esantį Žaslių miestelį.

Įdomu, ką pasakys

Žasliuose į susitikimą su R.Karbauskiu susirinko kiek daugiau kaip pusšimtis gyventojų.

Keli 15min pakalbinti žmonės teigė palaikantys R.Karbauskį ir valdančiuosius.

Vienas prisistatyti nenorėjęs vyras tai, kas vyksta mūsų politikoje, įvertino taip:

„Cirkas, nuolatinis ermydelis – ar taip turėtų dirbti Seimas? Balsavau už „valstiečius“, bet jeigu R.Karbauskis toliau bus lyderis, tai geriau nereikia. Užkliuvo Viktoras Pranckietis, paskui sijonus Gretos Kildišienės lakstė. Ar taip turėtų būti? Reikia dirbti“, – pabrėžė jis.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su gyventojais Žasliuose
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su gyventojais Žasliuose

Vyras piktinosi R.Karbauskio pareiškimais apie žemdirbių teisių gynimą, sakydamas, kad „valstiečių“ lyderis mainais į trąšas išplėtė savo žemes.

Studentas Lukas sakė, kad į susitikimą atėjo paklausyti, ką šneka rimtas politikas mažame kaimelyje, norėjo išgirsti apie Vyriausybės veiklą.

„Įdomu sužinoti, ką pasakys šiandien“, – teigė jis.

Įdomu sužinoti, ką pasakys šiandien.

Rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose Lukas balsuos pirmą kartą. Tačiau kam atiduos savo balsą jis dar neapsisprendė. Šią valdžią vaikinas tikino vertinantis gerai.

Jis sakė, kad jam patinka geri Vyriausybės sprendimai. Pavyzdžiui, dėl vaiko pinigų. „Tai labai gerai šeimoms“, – mano studentas Lukas.

Į susitikimą su R.Karbauskiu Žasliuose taip pat atėjęs Edgaras Liubševičius aiškino norintis išgirsti LVŽS pirmininko poziciją apie ateitį.

VIDEO: Žasliuose R. Karbauskis sulaukė klausimų apie pavogtus pinigus ir nušautą stumbrę

Daugiau nei trejus metus dirbančią valdžią jis teigė vertinantis gerai. „Manau, viena valdžia, kuri atsižvelgia į žmogaus interesą. Tai tik teigiamai vertiname“, – patikino vyras.

Seimo rinkimuose E.Liubševičius teigė palaikysiantis „valstiečius“.

Nemira Abloževičienė sakė, kad į susitikimą atėjo, nes yra įdomu. „Pasiskaitau ir tą, ir aną, ir R.Karbauskio pasisakymus, ir ne R.Karbauskio. Kartais ir Kaune ten tenka sudalyvauti. Mes per anūkų šventę iš R.Karbauskio fondo „Švieskime vaikus“ vaikučiams gauname dovanėlių. Toks yra kažkoks ryšys“, – kalbėjo moteris.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su gyventojais Žasliuose
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su gyventojais Žasliuose

N.Abloževičienės nuomone, LVŽS trūksta komunikavimo. Pavyzdžiui, kad ir dėl sveikatos reikalų.

„Kada pasikalbi su tuo pačiu ministru, kai jis viską išdėsto ir išaiškina, jokių klausimų nėra. Kai žurnalistai pasako, dabar skelbia, kad vėžiui kažkokių vaistų nekompensuoja, o kad per tą laikotarpį sakė vėžiniams susirgimams 33 naujus vaistus įvedė kompensuojamus, apie tai tyli, niekas nesako“, – teigė į susitikimą su R.Karbauskiu atėjusi moteris.

Kada pasikalbi su tuo pačiu ministru, kai jis viską išdėsto ir išaiškina, jokių klausimų nėra.

Ji mano, kad balsuos už „valstiečius“ per Seimo rinkimus.

„Man labai nepatinka, ką daro konservatoriai visą šitą kadenciją. Vietoj to, kad kažką vardan tos Lietuvos, kaip jie deklaruoja, jie visą laiką žiūri, kur kišti pagalius ir trukdyti. Tai yra visai negražu“, – įsitikinusi N.Abloževičienė.

Pasitiko plojimais

Į Žaslių kultūros centro salę įžengęs R.Karbauskis buvo pasitiktas plojimais. Anksčiau jis yra sakęs, kad jam ploja visur ir jis negirdėjo, jog švilptų.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su gyventojais Žasliuose
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su gyventojais Žasliuose

Kaip ir Kaišiadoryse, pasisakymą „valstiečių“ lyderis pradėjo nuo situacijos „Sodroje“, pažadų, kad senatvės pensijos toliau didės, kalbėjo apie mažėjančias vaistų priemokas, puolimą, kurį esą patyrė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, priemones alkoholio vartojimui riboti.

Kaip vieną reikšmingų valdančiųjų darbų R.Karbauskis nurodė miškų urėdijų sujungimą. Jis aiškino, kad „valstiečiai“ turi stuburą ir reikiamus darbus daro iki galo.

Žasliečiams R.Karbauskis aiškino, kad gyventumėme geriau, jei nebūtų vagiama. Anot jo, pavogti buvo milijardai.

Tarkime, už suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminą, LVŽS pirmininko teigimu, buvo permokėta 3-4 kartus. Jis tikino nesuprantantis, kodėl. Svarstė, galbūt sprendimus priėmę žmonės yra arba išprotėję, arba dar kas nors.

KN media nuotr./Klaipeda, SGD terminalas
KN media nuotr./Klaipeda, SGD terminalas

„Nė vienas ūkininkas niekada gyvenime tokios nesąmonės nepadarytų. Nė vienas verslininkas, nė vienas žmogus tokio dalyko nepadarytų“, – įsitikinęs „valstiečių“ lyderis.

Didžiausia afera, kuri neįvyko, pasak R.Karbauskio, buvo Visagino atominės elektrinės projektas. LVŽS pirmininkas aiškino, kad konsultantams buvo sumokėtas vadinamasis sėkmės mokestis, nors nauja jėgainė neiškilo.

„Ūkininkų žeminimas susijęs su manimi“

R.Karbauskis pareiškė savo nuomonę ir apie europines išmokas žemdirbiams.

„Išmokos Lietuvoje žemdirbiams yra kelis sykius mažesnės negu Europoje. Šitoje vietoje aš labai tikiuosi, kad ir prezidentas, ir visi kiti, kurie priima sprendimus, atstovaus Lietuvai taip, kaip jai dera atstovauti, kad visos išmokos Europos Sąjungoje būtų vienodos“, – kalbėjo jis. Tačiau kartu sakė, kad to sunku tikėtis, nes dėl Brexit'o Bendrijos biudžetas mažėja.

Labai tikiuosi, kad ir prezidentas, ir visi kiti, kurie priima sprendimus, atstovaus Lietuvai taip, kaip jai dera atstovauti, kad visos išmokos Europos Sąjungoje būtų vienodos.

Taip pat R.Karbauskis pareiškė, kad geriau niekam nebūtų jokių išmokų. Jeigu jos būtų panaikintos, Lietuvos žemdirbiai esą iš to išloštų, bet viskas kainuotų brangiau. Anot jo, išmokos yra ne ūkininkams, o vartotojams.

Jis klausė: jeigu nebūtų išmokų ūkininkams Prancūzijoje, kas už 155-170 eurų pardavinėtų grūdus? Esą taip neišeitų.

R.Karbauskis sakė norintis atsiprašyti ūkininkų. Jis mano, kad jų žeminimas Lietuvoje yra didele dalimi susijęs su juo pačiu, nes ir jis pats – ūkininkas. „Ir pradeda žeminti visus ūkininkus“, – tvirtino „valstiečių“ vedlys.

Pasakė, ką galvoja apie S.Skvernelės karjerą

R.Karbauskis Žasliuose sulaukė klausimo apie tai, kodėl neviešinami asmenys, kurie dalyvavo medžioklėje, kurioje buvo nušauta stumbrė, o vėliau nugaišo jos jauniklis.

Pašilių stumbryno nuotr./Stumbriukas
Pašilių stumbryno nuotr./Stumbriukas

„Valstiečių“ vedlys atsakė, kad ne Seimo nario reikalas viešinti tuos dalykus. Tai esą turi daryti spauda.

R.Karbauskis prisiminė, kad Kaišiadoryse sulaukė klausimo, ar medžiotojai nebuvo girti. Jis aiškino, kad jeigu atvažiuotų inspektorius, nustatytų, jog nors vienas žmogus pavartojęs alkoholio, iš jo keliems metams būtų atimta teisė medžioti.

Paklaustas apie pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sumažinimą maisto produktams, R.Karbauskis tikino, kad tai neduotų efekto, prekės neatpigtų. Esą lengvatos veikia tik ten, kur yra konkurencija.

Jis svarstė, kad prieš 15 metų į miestų centrus nereikėjo įsileisti stambiųjų prekybos centrų, nukonkuravusių smulkųjį ir vidutinį verslą.

R.Karbauskis pasisakė ir apie S.Skvernelio sutuoktinės Silvijos Skvernelės įsidarbinimą finansų analitike Lenkijos koncerne „Orlen“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Silvija Skvernelė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Silvija Skvernelė

„Kaip tai buvo pristatyta? Tai buvo pristatyta kaip korupcija, kad čia atsilyginimas S.Skverneliui už geresnius santykius su Lenkija. Tai aš noriu pasakyti viena: tie žmonės, kurie tai rašo, jie yra neatsakingi, jie nesupranta, ką rašo. Ką lenkai, Lenkijoje skaitydami šituos mūsų laikraščius, galvoja apie mus? Įsidarbino eiline finansų analitike, eilinėje įmonėje. Moteris, kuri išaugino vaikus ir dabar gali leisti prisidėti prie šeimos gerovės, ir mes rašome apie tai, kad lenkų vyriausybė tokiu būdu ar Lenkija atsilygino mūsų premjerui už sprendimus“, – piktinosi R.Karbauskis.

Ilgas monologas

Kaišiadoryse R.Karbauskio monologas apie įvairius dalykus: nuo pensijų, vaiko pinigų, alkoholio ribojimo priemonių iki politinių aktualijų truko daugiau kaip 45 minutes.

Tai kiek išvargino kai kuriuos susirinkusius žmones, salėje pasigirdo balsai, esą jau derėtų pereiti prie klausimų.

Skirtingi vertinimai

Į susitikimą su R.Karbauskiu susirinko kone pilna salė žmonių. Vieni jų, kaip pasakojo 15min, atėjo su konkrečiais klausimais, kiti – paklausyti, ką jis pasakys.

Kaišiadorietė Genovaitė Naudžiūnienė, atstovaujanti vietos neįgaliųjų draugijai, pasakojo kad draugija turi 2 ha žemės sklypą netoli Kaišiadorių, kur sodina daržoves.

„Ir mes gaudavome, kai pirmininkės pavaduotojas buvo toks Andziulaitis, trąšų. Ką aš žinau, čia turbūt per R.Karbauskį kažkur gaudavome. Na, ir mane šiandien atsiuntė, norime mes ir vėl. Dabar jau kiek metų mes trąšų negauname, tai labai norime gauti trąšų. Tai kaip čia man reikės šiandien prisistatyti, aš nežinau“, – kalbėjo moteris.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su Kaišiadorių rajono žmonėmis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su Kaišiadorių rajono žmonėmis

Klausiama, kaip vertina R.Karbauskį, dabartinius valdančiuosius, G.Naudžiūnienė sakė, kad vieni vietiniai balsavo už jį, kiti – ne. Tačiau kaišiadorietė pabrėžė, kad jai širdį skauda matant Seimo politikų nesutarimus.

„Dieve, taigi visi kovojome už Lietuvą. Kely stovėjome visi nuvažiavę ir visur. O dabar jie už valdžią ar už kažką nesutaria. Kažkaip nelabai gera“, – kalbėjo ji.

Pasak G.Naudžiūnienės, tarp „valstiečių“ yra ir labai gerų žmonių. Ji prisiminė, kad kai laimėjo rinkimus LVŽS kalbėjo apie profesionalų valdžią. „O paskui, kaip matėme, vieną ministrą išmetė, kitą, trečią. Prie to Viktoro Pranckiečio prisikabino“, – teigė ji.

Kaišiadorietis Marijonas Mitkus sakė, kad buvo vienas iš tų, kurie atkūrė „valstiečių“ partiją Kaišiadoryse. Partijai jis priklauso 27 metus.

Klausiamas, kaip vertina partijos valdymo laikotarpį, jis teigė, kad LVŽS vertino gerai kadencijos pradžioje, bet vėliau padaryta klaidų. Todėl rinkimų rezultatai gali būti visai kitokie nei 2016 metais.

Viena prisistatyti nenorėjusi kaišiadorietė, atėjusi į susitikimą su R.Karbauskiu aiškino esanti ant jo ir valdančiųjų labai pikta. „Valstiečių“ lyderis, jos akimis, yra antivalstybininkas. Ji kritikavo tai, kad murkdomasi pelkėje.

Pradėjo nuo pensijų

Į Kaišiadorių kultūros centrą atvykusį R.Karbauskį pristatė parlamentarė Laimutė Matkevičienė. Mikrofoną iš jos perėmęs LVŽS lyderis sakė atsakysiąs į visus klausimus.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su Kaišiadorių rajono žmonėmis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su Kaišiadorių rajono žmonėmis

Jis pripažino, kad per trejus darbo metus neturėjo labai daug laiko kelionėms po Lietuvą ir susitikimams su gyventojais.

Kalbą R.Karbauskis pradėjo apie Seimo kadencijos pradžią. 2016 metais, kai rinkėjų valia „valstiečiams“ teko perimti valdžią, anot jo, „Sodros“ įsiskolinimai siekė kelis milijardus eurų, nebuvo iš ko mokėti didesnių pensijų.

Šiandien, kaip aiškino R.Karbauskis, „Sodra“ yra sukaupusi rezervą. Jis tikino, kad mielai padalintų šiuos pinigus pensijoms didinti, bet to esą neleidžia Europos Sąjungos reikalavimai.

R.Karbauskis palietė ir valstybės skolos temą ir tai, kiek Lietuva skolindamasi ekonominės krizės laikotarpiu permokėjo už palūkanas.

R.Karbauskis kalbėjo ir apie priemokas už vaistus. Jis aiškino, kad tokios priemokos yra sumažėjusios dvigubai, o žmonės, sulaukę 75 metų, nuo liepos apskritai nemokės priemokų už vaistus. Dėl to „valstiečių“ lyderis gyrė sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, kurį daug kas esą malė ir menkino.

R.Karbauskis aiškino, kad tam tikra informacija, pateikiama mūsų žiniasklaidoje, yra propaganda. Jis akcentavo, kad susirinkę žmonės kritiškai vertintų jo žodžius. Tačiau lygiai taip pat kritiškai žiūrėtų į informaciją laikraščiuose, televizijoje.

„Valdžia yra durna“, – jis aiškino, kad taip dabartinius valdančiuosius plaka spauda.

„Valdžia yra durna“, – R.Karbauskis aiškino, kad taip dabartinius valdančiuosius plaka spauda.

Pasisakydamas apie propagandą ir tai, kad apie gerus valdančiųjų ir R.Karbauskio darbus nekalbama, jis prisiminė neseniai išgirdęs klausimą apie tai, kodėl vaikams nepasiūdino tautinių kostiumų.

Politikas aiškino, kad tai buvo padaryta, tam išleista apie pusę milijono eurų.

Kartu R.Karbauskis pripažino, kad kartais nusišneka ir už tai jį gali kritikuoti.

„Tada nors neskauda. Bet kada tu darai kažką ir tau užduoda klausimą, kaip: „kodėl jūs nepagaminote, kodėl nepadovanojote?“. Tie, kurie tuos klausimus ruošia, net neturi noro pasidomėti, elementariai pasidomėti“, – teigė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

Kita tema, kuria kalbėjo R.Karbauskis, yra valdančiųjų įvesti apribojimai, skirti alkoholio vartojimo mažinimui. Jis tikino, kad buvę pirmieji pagal svaigalų suvartojimą pasaulyje, dabar esą esame, rodos, devinti.

„Alkoholinės psichozės atvejų Lietuvoje per trejus metus sumažėjo 42 procentais“, – tikino jis. Kartu jis pridūrė, kad mažėja kepenų cirozės atvejų, išsaugoma daugiau gyvybių, daugiau žmonių renkasi nealkoholinius gėrimus.

„Tiesiog saugome žmonių sveikatą“, – nurodė R.Karbauskis.

Taip pat jis gyventojus informavo, kad nuo šios vasaros pliažuose nebebus pardavinėjamas alkoholis. „O viešojoje erdvėje mes kvaili, kad taip padarėme“, – kalbėjo jis.

Pranešė apie geras naujienas anūkams

R.Karbauskis pabrėžė, kad turintis gerų žinių susirinkusių vyresnio amžiaus kaišiadoriečių anūkams – nuo šių metų bakalauro studijos bus nemokamos.

LVŽS pirmininkas kalbėjo apie tai, kad nėra protestų dėl atlyginimų. Esą taip atsitiko, nes šių metų biudžete bandyta suderinti įvairių viešojo sektoriaus darbuotojų grupių: medikų, mokytojų ir kitų interesus.

R.Karbauskis teigė, kad jo reitingai, kaip rodo visuomenės nuomonės apklausos, prasti. Tačiau, jis pastebėjo, kad per 70 proc. žmonių jaučiasi laimingi gyvendami Lietuvoje. „Tokio skaičiaus niekada nėra buvę“, – tvirtino jis.

„Valstiečių“ lyderis aiškino, kad žmonės dirba, moka mokesčius, valdžia esą nevagia ir dėl to gyvename geriau.

R.Karbauskis kritikavo suskystintų dujų terminalo nuomą. Jis minėjo, kad pagal nuomos sutartį kasmet Lietuva praranda apie 20–30 mln. eurų.

Iš R.Karbauskio lūpų Kaišiadoryse nuskambėjo ir buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio pavardė. Jis pasakojo vieno žmogaus jam esą papasakotą istoriją apie tai, kad suskystintų dujų terminalo projektui buvo pasamdytas auditorius, kuriam sumokėta 13 mln. litų.

S.Skvernelio liga – dėl nervų

R.Karbauskis pasidžiaugė, kad premjeras Saulius Skvernelis pasveiko. Tačiau jo liga, kaip aiškino „valstiečių“ lyderis, nulemta ne genetikos, o dėl nervų. Esą vyksta nuolatinis spaudimas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Arno Strumilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

R.Karbauskis kaišiadoriečiams minėjo, kad yra klijuojamos įvairios negražios etiketės, pavyzdžiui, idioto, klouno, vamzdžio.

Jis tvirtino, kad tai atlaiko paprastai: nežiūri televizijos, nes esą būtų tik blogiau, stengiasi nieko neskaityti, nebent tai, ką sako politiniai oponentai.

„Savo nervų sistemą reikia atjungti nuo to, kas vyksta aplinkui. Reikia mokytis gyventi taip, kad kuo mažiau save eikvotum fiziškai, emociškai, nerviškai“, – komentavo jis.

Savo nervų sistemą reikia atjungti nuo to, kas vyksta aplinkui.

Imsis priemonių, kad nepragertų „vaiko pinigų“

R.Karbauskis kalbėjo ir apie žodžio laisvę, kuri, anot jo, yra absoliuti vertybė. Jis prisiminė, kad į Panevėžį buvo atvežtas pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę pastatytas spektaklis „Išvarymas“, kuriame skamba nemažai keiksmažodžių.

Jie suglumino vyresnės kartos žmones. Iš jų R.Karbauskis sakė sulaukęs klausimų, ar negalima to suvaldyti. Jo teigimu, – ne.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su Kaišiadorių rajono žmonėmis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su Kaišiadorių rajono žmonėmis

R.Karbauskis pasakojo ir apie tai, kad valdantieji padidino vadinamuosius vaiko pinigus. Šeimoms, turinčioms tris ir daugiau vaikų, išmoka siekia 100 eurų, o auginančioms vieną ar du vaikus – 60 eurų.

Problema, pasak jo, kad vadinamosios rizikos šeimos tų pinigų nepragertų. Remiantis pačia geriausia praktika, „valstiečių“ lyderio teigimu, bus užtikrinama, kad to būtų išvengta.

Kalbėdamas apie emigraciją, R.Karbauskis aiškino, kad nėra blogai, kad mūsų vaikai važiuoja mokytis. Blogai, kad jie negrįžta.

Sulaukęs replikos iš salės, kad jie išvažiuoja dirbti, jis kalbėjo apie tai, kad dėl to tampame vis konkurencingesni. „Valstiečių“ lyderis kaišiadoriečiams pasakojo, kad pajamų lygis Vilniuje jau viršija ES vidurkį. Likusioje Lietuvoje siekia apie 60 procentų.

Atsiprašė, kad politikai „kandžiojasi“

R.Karbauskis kalbėjo, kad jeigu neturėsime ES paramos regionams, Lietuva taps kelių miestų šalimi. Panašiai esą jau atsitiko Latvijoje.

Jis gyrė Kaišiadorių rajono valdžią (rajono meras – konservatorius Vytenis Tomkus), kuri esą stengiasi pritraukti investicijas.

LVŽS pirmininkas dėkojo, kad referendume dėl naujos atominės elektrinės statybų Visagine gyventojai nubalsavo prieš.

Skaičiuojant dėl atominės jėgainės statybų esą nebuvo skaičiuota, kiek kainuotų jos uždarymas. Už tokius sprendimus, jo nuomone, mūsų proproanūkiai būtų prakeikę.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Seimo posėdis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Seimo posėdis

R.Karbauskis atsiprašė gyventojų už tai, kad politikai „kandžiojasi“. Tačiau, anot jo, to nebūtų, jeigu to nedarytų oponentai.

Jis priminė, kad konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis neseniai lankėsi pas prezidentą, kuriam pristatė Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų programą.

R.Karbauskis pasidžiaugė, kad G.Landsbergis partijos programą pristatė šalies vadovui, o ne koncerno „MG Baltic“ prezidentui Dariui Mockui.

„Pasikandžiojam ir taip toliau. Bet, aš tikiuosi, kad ateina tos politikų kartos – ir vyresni, ir jaunesni – ir mentalitetas keičiasi“, – kalbėjo jis.

Pasikandžiojam ir taip toliau. Bet, aš tikiuosi, kad ateina tos politikų kartos – ir vyresni, ir jaunesni – ir mentalitetas keičiasi.

R.Karbauskis sakė gerbiantis G.Nausėdos sprendimą atmesti į ekonomikos ir inovacijų ministrus siūlyto Luko Savicko kandidatūrą. Tačiau kartu minėjo, kad jis turėjo daug patirties.

Kreipdamasis į kaišiadoriečius R.Karbauskis gynė susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių, kurį pasitraukti iš posto ragino G.Nausėda. „Valstiečių“ lyderis tvirtino, kad ministras nieko blogo nepadarė, o sąrašai apie jo atsakomybės srityje įdarbintus žmones esą juokingi.

Ignoto Kurpio / 15min nuotr./Susisiekimo ministras susitinko su „Oro navigacijos“ atstovais
Ignoto Kurpio / 15min nuotr./Susisiekimo ministras susitinko su „Oro navigacijos“ atstovais

„Jei tokiais pagrindais ministrą reikia atstatydinti, tai velniop. Mes jau vieną ministrą Bronių Markauską atstatydinome“, – kaip valdančiųjų klaidą tai įvardijo R.Karbauskis.

Jis priminė, kad pavasarį trauksis iš tam tikrų postų Seime – LVŽS frakcijos seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko.

R.Karbauskis nurodė kelis pasiekimus kultūros srityje – kultūros pasus moksleiviams, įsteigtas regionų kultūros tarybas, atnaujintus teatrus ir panašiai.

Taip pat R.Karbauskis kaišiadoriečius kvietė atvykti į jo gimtuosius Naisius. Sulaukęs atsakymų iš salės, kad daug kas ten jau yra buvę, jis pabrėžė, kad miestelis kasdien vis gražėja.

Skundėsi negalintis pravažiuoti R.Karbauskio keliu

Kaišiadoriečiai R.Karbauskiui turėjo įvairių klausimų.

Pirmasis „valstiečių“ lyderiui klausimą uždavęs vyras teiravosi apie Kedytę.

Kitas gyventojas teiravosi apie esą nevienodai visiems veikiančius įstatymus. Anot jo, įstatymai, pagal Konstituciją, visiems turi veikti vienodai. Tačiau tiems, kurie sėdi aukštesnėse pozicijose, įstatymai esą veikia vienaip, paprastam žmogui – kitaip, kuolui savoje žemėje įkalti reikia leidimo.

R.Karbauskis nesutiko, kad įstatymai veikia nevienodai. Jis aiškino, kad, pavyzdžiui, Vijūnėlės dvaras buvo nugriautas.

Tada vyras papildė: „Kodėl šiandien mūsų rajone yra R.Karbauskio valdos, kur yra servitutinis kelias, ir aš negaliu juo pravažiuoti, reikia gauti leidimą?“.

Kodėl šiandien mūsų rajone yra R.Karbauskio valdos, kur yra servitutinis kelias, ir aš negaliu juo pravažiuoti, reikia gauti leidimą?

R.Karbauskis dėkojo už klausimą ir klausė, ar vyras bandė kada nors ten privažiuoti.

„Yra tvora ir yra telefonas“, – replikavo klausėjas.

„Kolega, aš pasakysiu viena: jūs dabar šnekate taip, kas yra tam tikra klišė. Buvo pasakyta, kad R.Karbauskis nelaiko kažkokių gyvūnų. Pas mane gimė praėjusiais metais trys danieliai. Turi sąlygas nuostabias, bet apie tai niekas nešneka, nes pirmiausia reikia apkaltinti žmogų. Tvora yra už 100 metrų, o galėtų būti už 20 metrų dėl to, kad aš puikiai suprantu, jog žmonės turi turėti priėjimą prie vandens. (...) Ir kelias ten, tas kelias yra. Jokių pertvarų nėra, prašau, važiuokite kiekvienas. Servitutas yra duotas tik objektams, kurie yra sklype. Koks servitutinis kelias? Jūs šnekate informaciją, kurią kažkas parašė. Jeigu aš ką nors neigiu, apie tai niekas niekada nerašo“, – atsakė R.Karbauskis.

R.Karbauskis skundėsi ir propaganda vadino žiniasklaidos paviešintas istorijas dėl jo laikomų danielių, observatorijos, įsigytos žemės ir panašiai.

Pasiuntė žinią oponentams

„Valstiečių“ lyderis tvirtino, kad praėjusiais metais asmeniškai sumokėjo 2 mln. eurų mokesčių.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su Kaišiadorių rajono žmonėmis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ramūno Karbauskio susitikimas su Kaišiadorių rajono žmonėmis

„Aš ką nors blogo padariau dėl to? Niekam blogo nepadariau. Tikriausiai džiaugiamės, kad kažkas mokesčius moka. Bet, taip, jaučiu, kad geriau manęs nebūtų, būtų kažkam geriau. Bet yra taip, kaip yra. Ir aš esu tol, kol šitie žmonės, kurie apvaginėja Lietuvą daug metų, bandys veržtis į valdžią. Tą pasakau labai aiškiai – tol būsiu. Jeigu tos grėsmės neliks, mieli žmonės, man jau ten taip įkyrėjo visas tas malimas, trynimas ir taip toliau. Bet aš esu žemaitis – žemaičiai „nedega“. Tegul mano visi oponentai tą žino: žemaičiai „nedega“, darykite, ką norite su jais“, – kaišiadoriečiams pareiškė R.Karbauskis.

Aš esu tol, kol šitie žmonės, kurie apvaginėja Lietuvą daug metų, bandys veržtis į valdžią. Tą pasakau labai aiškiai – tol būsiu. Jeigu tos grėsmės neliks, mieli žmonės, man jau ten taip įkyrėjo visas tas malimas, trynimas ir taip toliau.

R.Karbauskis sulaukė ir klausimo apie tai, kodėl yra toks kuklus ir nėra Seimo pirmininkas, šią poziciją pasiūlęs V.Pranckiečiui.

Parlamento pirmininkas daugumą laiko skiria susitikimams ir panašiai – ne tam, kam laiką norėtų skirti „valstiečių“ lyderis.

Jis pakartojo, kad į Seimo pirmininkus deleguoti V.Pranckietį buvo klaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius