-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31 /17:40

R.Karbauskis traukiasi iš frakcijos seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis penktadienį pranešė, kad traukiasi iš frakcijos Seime seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Politikas teigė, kad toks sprendimas jam leis skirti daugiau laiko susitikinėti su rinkėjais renginiuose ir važinėti po savivaldybes, artėjant Seimo rinkimams.

„Artimiausiame tarybos posėdyje bus sprendimas, kas galėtų mane pakeisti frakcijos vadovo poste ir atitinkamai ieškosime sprendimo, kas galėtų pakeisti komiteto pirmininko pozicijoje tam, kad aš turėčiau pakankamai laiko lankytis ir renginiuose, ir važinėti po savivaldybes“, – žurnalistams Kaune sakė R.Karbauskis po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdžio.

R.Karbauskis sakė, kad liks partijos pirmininku ir bus rinkimų štabo vadovu.

Traukiasi iš posto, kuris įkurtas specialiai jam

Politologė Rima Urbonaitė 15min teigė, kad R.Karbauskio žingsnis netikėtas, o jo logika sunkiai suprantama.

Ji priminė, kad Kultūros komitetas Seime ir buvo sukurtas tik šią kadenciją ir tik todėl, kad tokios pozicijos norėjo R.Karbauskis.

„Man keista, kad jis traukiasi iš komiteto pirmininko pozicijos – kai sau susikuri komitetą ir nesugebi iki galo net išbūti tose pareigose – labai daug pasako apie asmenį ir jo gebėjimą prisiimti atsakomybę“, – kalbėjo politologė.

Neseniai R.Karbauskis buvo sakęs, kad būtų pasiruošęs kandidatuoti ir į Seimo pirmininkus, jei būtų pavykę iš šio posto išversti Viktorą Pranckietį. Todėl sunkiai paaiškinamas ir jo sprendimas trauktis iš frakcijos seniūno pozicijos.

„Man atrodo keistas sprendimas, nes netikiu, kad kažkas gali de facto pasikeisti taip, kad R.Karbauskis atsidurtų paraštėse ir nebūtų iš dominuojančių žmonių. Taip nebus. Gal formaliai Agnė Širinskienė taps seniūne, nes gali padaryti visus darbus, ir jam tiesiog bus dar paprasčiau viską valdyti iš šono. Klausimas, ar nebus taip, kad mes dar mažiau jį matysime ir negalėsime sužinoti, ką jis dirba, ką daro. Nemanau, kad šis sprendimas leistų ką nors išspręsti realiai“, – svarstė R.Urbonaitė.

Politologė spėliojo, kad galbūt tokio sprendimo imtasi dėl konfliktų frakcijos viduje.

„R.Karbauskis ir logika – sunkiai suderinami dalykai, kaip ne kartą galėjome įsitikinti. Galvoju, gal jis nori nuimti įtampas, kurios kilusios ne tik viešojoje erdvėje, bet frakcijoje. Klausimas, ar tai nėra vidinių problemų, apie kurias mes neturime visos informacijos, sprendimas“, – teigė R.Urbonaitė.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius Lauras Bielinis 15min pirmiausia pabrėžė, kad mes nežinome, ar R.Karbauskis iš tiesų pasitrauks. Politologas spėjo, kad visa tai gali būti susiję su pasirengimu rinkimams.

„Matyt, tai yra manevras, susijęs su rinkiminiais interesais. Greičiausiai R.Karbauskis planuoja sutelkti visą dėmesį į partijos ir frakcijos organizacinius klausimus, kad būtų pasiruošta rinkimams, greičiausiai taip“, – svarstė politologas.

Įtakos darbui nepadarys

Valdančiajai koalicijai priklausančios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) lyderis Gediminas Kirkilas teigia žinojęs apie „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio planus trauktis iš pareigų Seime.

Jo teigimu, šis žingsnis neturėtų daryti įtakos koalicijos darbui.

„Logiškas sprendimas artėjant rinkimams. Aš žinojau“, – penktadienį BNS sakė G.Kirkilas.

Jo teigimu, su tuo susijęs sausio 14 dienos išplėstiniame koalicijos tarybos posėdyje priimtas sprendimas paskirti R.Karbauskį valdančiosios koalicijos tarybos pirmininku.

„Socialdarbiečių“ lyderis tvirtino nemanąs, kad R.Karbauskio pasitraukimas iš didžiausios Seimo frakcijos seniūno pareigų kaip nors paveiks valdančiosios daugumos darbą.

„Nemanau, tikiuosi, kad neturės įtakos“, – teigė jis.

Kitos koalicijai priklausančios partijos – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos – lyderis Valdemaras Tomaševskis BNS sakė nekomentuojąs žiniasklaidai koalicijos partnerių veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius