-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 28

R.Paksas šaukia tautą kartu su dukra I.Stumbriene ir NSGK tyrimo išvadose minėtu A.Raščiumi

Iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ pasitraukęs buvęs jos lyderis, per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintas europarlamentaras Rolandas Paksas pateikė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) visuomeninio rinkimų komiteto „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“ narių sąrašą. Jame – ne tik duktė Inga Stumbrienė, esami ir buvę parlamentarai, bet ir vasarą Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo išvadoje minėtas buvęs valstybės įmonės „Oro navigacija“ direktorius Algimantas Raščius.
Inga Stumbrienė ir Rolandas Paksas
Inga Stumbrienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) puslapyje skelbiamame R.Pakso rinkimų komiteto sąraše – 23 pavardės.

Jame įrašyta I.Stumbrienė 15min paaiškino pati rinkimuose tikrai nedalyvausianti. Jos teigimu, narių sąrašo nereikėtų laikyti kandidatų sąrašu.

Be Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją palikusio nepartinio teisininko R.Andrikio, narių sąraše yra buvęs finansų ministras, Seimo narys ir „Valstybės žinių“ direktorius Jonas Lionginas. Jis savo laiku pagarsėjo politine migracija per partijas.

Vienas įdomesnių sąrašo narių – iš valstybės įmonės „Oro navigacija“ atleistas Algimantas Raščius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Algimantas Raščius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Algimantas Raščius

Jo pavardė buvo minima Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo medžiagoje – jam vadovaujant įmonė nusipirko ir įsidiegė rusiškus radarus ir oro stebėjimo įrangą. Maža to, A.Raščius palaikė artimus ryšius su radarus parūpinusiais asmenimis ir kartu su jais įsteigė įmonę Lietuvoje, plačiau apie tai – čia.

Visuomeninio rinkimų komiteto narių sąraše yra ir R.Pakso patarėju jo prezidentavimo laikais buvęs oreivis Gintaras Šiurkus (anksčiau jo pavardė buvo Šurkus – aut.) bei buvęs Seimo narys ir aplinkos ministras Henrikas Žukauskas.

Komiteto nariai yra keli R.Pakso padėjėjai Europos Parlamente. Tai – buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ Marijampolės skyriaus pirmininkas Dobilas Sinkevičius, Vytautas Žiaunys, Juozas Ivanauskas bei Vidmantas Staniulis.

Šiame sąraše taip pat įrašytas Arnoldas Apolinaras Klivečka. VRK duomenimis, žmogus su tokiais pat vardais ir pavarde yra kito rinkimų komiteto – „Gedimino miestas“ – narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius