Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 19

Riaušininkams – žinomų advokatų parama (atnaujinta 18.12 val.)

Grupė žinomų advokatų pareiškė, kad jie nemokamai gins sulaikytus per penktadienio riaušes žmones.
V.Sviderskis
V.Sviderskis / Valdo Kopūsto/ „Scanpix“ nuotr.

Lietuvos advokatūra savo tinklalapyje pranešė, jog, siekdami, kad nenukentėtų nekalti asmenys, grupė advokatų pareiškė sutinkantys neatlygintinai ginti ir atstovauti asmenims, kurie traukiami atsakomybėn dėl įvykių, kilusių prie Seimo. Tarp neatlygintinai sutikusių dirbti advokatų ir tokie žinomi žmonės kaip Rimas Andrikis, Vytautas Sviderskis, Adomas Liutvinskas, Liudvika Meškauskaitė,  Raimundas Lideika bei kiti.

Beje, advokatai irgi nepateinkti naujosios valdžios priimtais įstatymais dėl mokesčių.

Advokatų tarybos pirmininko pavaduotoja Ingrida Motvydienė BNS sakė, kad tokį žingsnį advokatai žengė palaikydami mitingo dalyvius.

„Advokatai, kad nenukentėtų nekalti asmenys, kurie piketo metu buvo sulaikyti arba patraukti administracinėn atsakomybėn, išreiškė norą tokiu būdu prisidėti prie taikaus piketo (...) Advokatus taip pat labai palietė mokesčių našta ir jie mano, kad neadekvatūs yra mokesčiai užkrauti ir advokatams, ir jie taip pat nori išsakyti savo nuomonę. Čia toks prisidėjimas“, – teigė I.Montvydienė.

Dėl penktadienį prie Seimo kilusių riaušių policija buvo sulaikiusi 151 asmenį. Tuos sulaikytus mitingo dalyvius, kurie riaušėmis neįtariami, pareigūnai baus už pasipriešinimą policijai ir viešosios tvarkos pažeidimą. Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas sekmadienį patenkino prokurorų prašymus ir leido suimti 15 penktadienio riaušių prie Seimo dalyvių.

Seimo rūmų pastatuose išdaužta apie 30 langų stiklų, taip pat dužo netoliese esančio Gynėjų gatvėje įsikūrusio restorano stiklai, apgadinti dar keli Seimo apylinkėse esantys pastatai.

Dėl riaušių atliekamas ikiteisminis tyrimas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius