Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 02 18

R.Šukio tapimas sveikatos apsaugos ministru būtų „vertingas dalykas“, sako A.Kubilius

Seimo pirmininko pavaduotojas liberalcentristas Raimondas Šukys būtų tinkamas kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus, mano premjeras Andrius Kubilius.
Raimondas Šukys
Raimondas Šukys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Liberalų ir centro partija turi, kiek žinau, bent keletą kandidatų (į sveikatos apsaugos ministrus – BNS). Manau, kad vienas iš jų tikrai gali būti, ir džiaugčiausi, jei būtų – Raimondas Šukys. Jo tapimas sveikatos ministru, manau, ypač dabartinėje situacijoje būtų svarbus ir vertingas dalykas“, – interviu „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas.

A.Kubilius patvirtino, kad trečiadienį lankėsi A.Šukio kabinete.

Anot premjero, į sveikatos apsaugos ministro postą geriau skirti žmogų, nedirbantį sveikatos sistemoje, kadangi toks ministras būtų labiau pajėgus vykdyti reformas.„Čia jokių paslapčių – vakar lankiausi R.Šukio kabinete, I.Degutinės kabinete. Buvau Seime, užėjau pas kolegas, ir aptarėme daug įvairių dalykų, tame tarpe, be abejo, ir tai, kaip turėtume susitarti dėl to, kas pakeis A.Čapliką“, – kalbėjo premjeras.

„Pasiūlymas ir sprendimas turi būti bendras, turime sutarti. Mano teisė ieškoti, kviesti ir tartis, bet turime sutarti ir su koalicija, su liberalų ir centro partija, nes pagal mūsų galiojančius susitarimus jiems priklauso šis darbas, ir turime sutarti su prezidente. Taigi konsultacijos prasideda“, – sakė A.Kubilius.

Anot premjero, į sveikatos apsaugos ministro postą geriau skirti žmogų, nedirbantį sveikatos sistemoje, kadangi toks ministras būtų labiau pajėgus vykdyti reformas.

„Reikia tokio ministro, kuris galėtų ir išvalyti visą sistemą, ir ją pajėgtų reformuoti. Ministrui turi užtekti stuburo atlaikyti įvairių interesų grupių iš tos pačios sistemos sustabdyti reformą. Ligšiolinė patirtis nepriklausomoje Lietuvoje rodo, kad sveikatos apsaugoje ministrai, atėję iš pačios sistemos, dažniausiai būna nelabai pajėgūs pačią sistemą reformuoti. Tie ministrai, kurie turi galbūt daugiau politinės patirties, turi stipresnį politinį stuburą, didesnį pajėgumą atsispirti toje sistemoje labai paplitusioms įvairioms pagundoms – jie kaip tik pajėgūs tą sistemą reformuoti“, – sakė A.Kubilius.

R.Šukys socialdemokrato Gedimino Kirkilo Vyriausybėje dirbo vidaus reikalų ministru. Iš šio posto jis atsistatydino, kai neblaivus Skuodo rajono policininkas Aleksandrijos miestelyje automobiliu užmušė tris vaikus.

Sveikatos apsaugos ministras A.Čaplikas atsistatydinimo pareiškimą Vyriausybės vadovui įteikė vasario 10 dieną.  Ministras suabejojo, ar turi didžiausios koalicijos partnerės – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos – palaikymą.

Pagal keturių partijų susitarimą Sveikatos apsaugos ministerijos vadovą deleguoja Liberalų ir centro sąjunga. Ministrus Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius