Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 03 01

Ruošiamasi pradėti Vilniaus namų Maskvoje statybas

Žengtas dar vienas žingsnis Vilniaus namų Maskvoje statybų link.
Eilė prie V.Lenino mauzoliejaus
Eilė prie V.Lenino mauzoliejaus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Maskvos meras Jurijus Lužkovas, pirmadienį susitikęs su Vilniaus metu Viliumi Navicku, įteikė pasirašytą sutartį dėl sklypo nuomos.

Pasak sostinės vicemero socialdemokrato Romo Adomavičiaus, sutartį užregistravus valstybiniame registre, bus galima pradėti Vilniaus namų Maskvoje statybas.

„Valstybiniame registre jie registruoja dabar sutartį ir sklypas taps Vilniaus. (...) Tada galima bus projektą tvirtinti, bus išduotas leidimas statyti, bus galima pradėti pirmąjį etapą“, – BNS pirmadienį sakė Maskvoje viešintis vicemeras.

R.Adomavičiaus teigimu, dėl ekonominių priežasčių sklype, kuris turėtų atitekti Vilniui, nespėta nugriauti visų ten esančių pastatų, tačiau tai esą netrukdys pradėti pirmojo etapo darbus.

„Ką tik grįžome iš būsimos vietos, apžiūrėjome, yra šiokių tokių komplikacijų. (...) Šiek tiek planus pakoregavo krizė. Vieną namą nukėlė iš tos vietos, kurioje turi stovėti Vilniaus namai, planavo nukelti dar du, tačiau dėl krizės, jie sako, nukėlimas šiek tiek nusikelia, bet vis tiek galima pradėti pirmąjį etapą, kurio metu būtų pastatas pastatytas pirmasis“, – kalbėjo sostinės vicemeras.Ką tik grįžome iš būsimos vietos, apžiūrėjome, yra šiokių tokių komplikacijų. (...) Šiek tiek planus pakoregavo krizė.

Per susitikimą su Rusijos sostinės atstovais taip pat sutarta, kad Maskvos meras ir šio miesto vyriausybės delegacija artimiausiu metu atsakomojo vizito atvyks į Vilnių. Pasak R.Adomavičiaus, J.Lužkovas Lietuvos sostinėje turėtų apsilankyti balandžio pradžioje.

„Maskvos namų statyba Vilniuje yra pradėta, dar sutarėme, kad Maskvos meras atvyks į Vilnių, greičiausiai balandžio pradžioje, detales dar reikia paderinti, įmontuoti kapsulę“, – teigė vicemeras.

Savivaldybės išplatintame pranešime taip pat rašoma, kad miestų vadovai aptarė verslo sąlygas ir Lietuvos vežėjų, pienininkų, mėsos gamintojų bei kitų verslo šakų atstovų galimybes Rusijos sostinėje.

Vilniaus savivaldybės delegacijoje yra meras V.Navickas, jo pavaduotojai Romas Adomavičius ir Stanislovas Šriūbėnas, administracijos direktorius Vytautas Milėnas, savivaldybės tarybos nariai Raimundas Alekna ir Vidas Urbonavičius.

Vasario 29–kovo 2 dienomis Vilniaus miesto mero pareigas sostinėje laikinai eina vicemeras Gintautas Babravičius. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius