Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 06

Sakalinės miško broliai: „kaimo vaikiu“ save vadinantis karys pasiilgsta šokių

Devyniolikmetis Valdas Beniušis nuo mažens lankė šokių pamokas ir nuolat koncertuodavo, tačiau baigęs mokyklą jis netikėtai pasirinko kitą tolimesnį kelią – savanoriškai tapo šauktiniu ir prisidėjo prie Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotųjų pėstininkų bataliono.

„Labai sunku buvo atsisveikinti su šokių vadove. Įaugo į kraują, kaip antra mama, – pasakoja Valdas. Dabar jis yra taiklusis šaulys Kęstučio batalione, kuris stovi Tauragės rajono Sakalinės miške. – Čia šokių nėra: tik žemė, purvas, greitis ir viskas – taktika.“

Valdas kartu su draugu nusprendė savanoriškai tapti šauktiniais ir savo pavyzdžiu aplinkiniams įrodyti, kad devynių mėnesiu tarnyba nėra sudėtingas dalykas.

„Iš pradžių mama nelabai norėjo, kad aš eičiau, norėjo, kad pirma studijuočiau. Bet paskui viskas pasikeitė. Dabar sako: nu gerai, atitarnausi, subręsi ir viskas. Senelis irgi didžiuojasi“, – pasakoja vaikinas.

Devyniolikmetis prisimena, kad pirmosios dienos buvo sudėtingos, nes „neatskirdavo kairės nuo dešinės“ per rikiuotės mokymus. Tačiau greitai perprato tarnybą ir dabar jaučiasi patenkintas savo pasirinkimu.

„Aš kaimo vaikis. Kur gimiau, čia ir norėčiau numirti. Savo krašte, – sako Valdas. – Vien užsimauti tą žalią uniformą, jausti tą vėliavėlę ant dešinės pusės, yra kažkas nepaprasto. Man didelė garbė.“

VIDEO: Sakalinės miško broliai: „kaimo vaikiu“ save vadinantis karys pasiilgsta šokių

Prisidėkite prie paramos Lietuvos kariams

15min pradėjo paramos kariuomenei iniciatyvą ir kviečia pasirūpinti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių gerove. Per paramos iniciatyvą surinktomis lėšomis 15min kartu su partneriais batalione įrengs dvi šiuolaikiškas erdves, skirtas karių poilsiui ir edukacijai.

Prisidėti ir paaukoti projekto tikslui galite dviem būdais.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dovydas Pancerovas ir jo knyga „Kiborgų  žemė“ Vilniaus knygų mugėje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dovydas Pancerovas ir jo knyga „Kiborgų žemė“ Vilniaus knygų mugėje

Pirmasis – įsigyti 15min žurnalisto D.Pancerovo knygą „Kiborgų žemė“, pasakojančią apie jo keliones per revoliucijos ir karo ištiktą Ukrainą, nuotykius ir sukrėtimus karo zonose. Visas knygos pelnas bus skirtas Kęstučio mechanizuotajam pėstininkų batalionui.

Antrasis būdas – iniciatyvos puslapyje portale 15min galite tiesiogiai skirti 5, 10, 20, 30 eurų ir didesnę sumą. Skiriantiems 30 ir daugiau eurų 15min dovanoja knygą „Kiborgų žemė“.

Visi surinkti pinigai bus skirti tam, kad Sakalinės miške pilietinę pareigą garbingai atliekantys ir mūsų valstybės gynybai besiruošiantys kariai turėtų visavertį ir įdomų laisvalaikį.

PRISIDĖKITE: Prisijunkite prie 15min paramos iniciatyvos ir kartu pasirūpinkime Kęstučio bataliono karių gerove

VIDEO: Sakalinės miško broliai: jaunuolis metė darbą Anglijoje ir grįžo tarnauti tėvynei
VIDEO: Sakalinės miško broliai: šiaulietis smuikininkas savo noru tapo šauktiniu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius