-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 02

Sakalinės miško broliai: šiaulietis smuikininkas savo noru tapo šauktiniu

Šiaulietis Viktoras Lazučenka turi anglų-rusų kalbos mokytojo kvalifikaciją, bet nusprendė savanoriškai tapti Lietuvos kariuomenės šauktiniu. Jis metė gerai apmokamą darbą Danijoje ir atvyko į Tauragės rajone plytintį Sakalinės mišką, kuriame įsikūręs Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotasis pėstininkų batalionas.

„Prisipažinsiu, gal ir švelniai pasakysiu, bet Danijoje buvau apsileidęs. Nors gal stipriai pasakysiu: apsileidęs buvau, – juokauja 27 metų Viktoras, tarnaujantis Kęstučio batalione. – Čia tas neįmanoma. Čia turi prižiūrėti save, yra drausmė. Sutvirtėji fiziškai. Va tas tai tikrai patinka.“

Jis pasakoja, kad gyvendamas Kopenhagoje svajojo grįžti į Lietuvą, kur gyvena jo šeima ir draugai. Be to, vaikinas norėjo tarnauti valstybei.

„Savo ateitį norėčiau susieti su Lietuva. Supratau, kad jau delsti nebereikia. Ir nusprendžiau grįžti, – pasakoja Viktoras. – Gal aš esu toks „jausmų žmogus“. Esu prisirišęs prie savo aplinkos. Pasikartosiu: draugai, šeima. Kad ir tie patys Šiauliai. Labiausiai savo tarnybą norėčiau tęsti Šiauliuose.“

Jis svarstė tarpti ugniagesiu, policijos pareigūnu, bet pasirinko tarnybą Lietuvos kariuomenėje ir dėl to nesigaili. Viktoras teigia, kad dabar nesigaili ir baigęs privalomąją karo tarnybą bandys tapti profesionaliu kariu.

„Aš esu baigęs muzikos mokyklą. Specialybė – smuikas, privalomasis instrumentas – pianinas, o šiaip, dėl savęs, dar trimitu mokiausi groti. Tai visi draugai juokėsi: va, smuikininkas į kariuomenę išėjo“, – pasakoja Viktoras.

VIDEO: Sakalinės miško broliai: šiaulietis smuikininkas savo noru tapo šauktiniu

Prisidėkite prie paramos Lietuvos kariams

15min pradėjo paramos kariuomenei iniciatyvą ir kviečia pasirūpinti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių gerove. Per paramos iniciatyvą surinktomis lėšomis 15min kartu su partneriais batalione įrengs dvi šiuolaikiškas erdves, skirtas karių poilsiui ir edukacijai.

Prisidėti ir paaukoti projekto tikslui galite dviem būdais.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dovydas Pancerovas ir jo knyga „Kiborgų  žemė“ Vilniaus knygų mugėje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dovydas Pancerovas ir jo knyga „Kiborgų žemė“ Vilniaus knygų mugėje

Pirmasis – įsigyti 15min žurnalisto D.Pancerovo knygą „Kiborgų žemė“, pasakojančią apie jo keliones per revoliucijos ir karo ištiktą Ukrainą, nuotykius ir sukrėtimus karo zonose. Visas knygos pelnas bus skirtas Kęstučio mechanizuotajam pėstininkų batalionui.

Antrasis būdas – iniciatyvos puslapyje portale 15min galite tiesiogiai skirti 5, 10, 20, 30 eurų ir didesnę sumą. Skiriantiems 30 ir daugiau eurų 15min dovanoja knygą „Kiborgų žemė“.

Visi surinkti pinigai bus skirti tam, kad Sakalinės miške pilietinę pareigą garbingai atliekantys ir mūsų valstybės gynybai besiruošiantys kariai turėtų visavertį ir įdomų laisvalaikį.

PRISIDĖKITE: Prisijunkite prie 15min paramos iniciatyvos ir kartu pasirūpinkime Kęstučio bataliono karių gerove

VIDEO: Sakalinės miško broliai: jaunuolis metė darbą Anglijoje ir grįžo tarnauti tėvynei
VIDEO: Kęstučio pėstininkų batalionas – miškų glūdumoje ir arčiausiai sienos su Rusija
VIDEO: D.Pancerovo knygos „Kiborgų žemė“ tiražą išpirkę skaitytojai paaiškino, kodėl juos sudomino ši knyga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius