Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 07

Šaltos žiemos pasekmės: ežeruose išduso žuvys

Šalta ir užsitęsusi žiema pavasariui užleido vietą ne tik palikdama didžiulį potvynį, bet ir tvenkiniuose uždususių žuvų.
Kalotės ežere, nutirpus sniegui, į paviršių išniro išdususios žuvys.
Kalotės ežere, nutirpus sniegui, į paviršių išniro išdususios žuvys. / 15min.lt skaiytotojo T.Venckaus nuotr.

Nutirpus ledui paaiškėjo tikrosios pasekmės: ežerų ir tvenkinių pakrantėse išmestos krūvos uždususių žuvų. Tokį vaizdą užfiksavo ir „15min“ skaitytojas T.Venckus Kalotės ežere, kur nutirpus ledui į vandens paviršių išniro šimtai žuvų. Kai kurie karpiai nustebino dydžiu – pavasarį jie galėjo būti puikus žvejų laimikis.

Anot Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Vitalio Marozo, žiemą atlikti tyrimai parodė, kad kai kuriuose ežeruose deguonies koncentracija buvo gerokai mažesnė nei kritinė norma.

Dėl storo ledo ir sniego sluoksnio į vandenį negalėjo prasiskverbti saulės spinduliai, gamintis deguonis. Kritinė norma buvo gerokai viršyta ne tik Kalotės ežere, bet ir Endriejavo Kapstato ežere, Skuodo regiono tvenkiniuose. Apie situaciją buvo informuotos savivaldybės, prašyta nustumdyti sniegą, prakirsti eketes žuvims. Buvo gauta ir prašymų leisti išgaudyti žuvis ir perkelti jas į kitus tvenkinius.

15min.lt skaitytojo T.Venckaus nuotr./Kalotės ežere, nutirpus sniegui, į paviršių išniro išdususios žuvys.
15min.lt skaitytojo T.Venckaus nuotr./Kalotės ežere išduso ir didžiuliai karpai. 

„Po tokios žiemos panašūs dalykai nestebina – tai natūralūs gamtos dėsniai. Silpnesnės žuvys išduso, stipresnės liko. Išsaugoti jų visų neįmanoma“, – teigė specialistas.

Artimiausiu metu ketinama dar kartą apžiūrėti tvenkinius ir ežeru bei išvalyti pakrantes. Tai padaryti ketinama įpareigoti savivaldybių darbuotojus.

Patirtų nuostolių V.Marozas nesiryžo apskaičiuoti. „Ežeruose ir tvenkiniuose gyvybingiausi yra karosai, jie lengviau adaptuojasi prie prastesnių sąlygų. Jeigu ima dusti ir jie – tai visai prastai“, – aiškino pašnekovas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius