-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 21

Santuokų ceremonijos naujovės miesto gyventojus domina, rajono - nelabai

Nuo rudens jaunavedžiai galės susituokti ne tik Kauno rotušėje ar Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje, bet ir reprezentacinėse miesto ir apylinkių vietose. Tačiau atrodo, kad tokia naujovė įdomi tik miesto jaunavedžiams.
Senovinis automobilis „Rolls Royce“
Nuo rudens jaunavedžiai galės amžiną meilę prisiekti ne tik Rotušėje. / „15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

Šiuo metu civilinės metrikacijos biurų darbuotojai ieško vietų, kurias galėtų įtraukti į jaunavedžiams siūlomų santuokos ceremonijos vietų sąrašą.  „Važinėjame ir žiūrime, kur gražu, patogus privažiavimas, svarbu, kad patogu būtų ir jauniesiems, jų palydai, ir mums. Tokia vieta, pavyzdžiui, yra Kauno VDU Botanikos sodas, kur jaunieji, pasibaigus ceremonijai Rotušėje, ir dabar dažnai atvažiuoja“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos biuro vedėjas Kęstutis Ignatavičius. Pasak pašnekovo, specialistų sudarytas santuokos ceremonijos vietų sąrašas bus teikiamas miesto tarybai. Artimiausias jų posėdis numatytas rugsėjį.

Besidominčių jau yra. Tačiau greičiausiai ir Rotušė neliks tuščia. Įsitikinęs K.Ignatavičius.

„Jei politikai sąrašo nepatvirtins, jaunavedžiai galės tuoktis ten, kur patys pasirinks“, – nurodė K.Ignatavičius. Planuojama, kad be Rotušės kauniečiai galės tuoktis 4-5 miesto ar jo prieigose esančiose vietose. Pasak K.Ignatavičiaus, siūlyti savo variantus, kur jaunavedžiai galėtų sumainyti žiedus, specialistai pakvies ir kauniečius. „Prie mūsų variantų žadame pridėti ir pačių kauniečių pasiūlytus“, – teigė jis.

Miesto gyventojai domisi, rajono – ne

Pasak Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos biuro vadovo, galimybė susituokti ne miesto Rotušėje kauniečius domina. „Jau anksčiau žmonės pradėjo klausinėti, ar bus galima padaryti taip, kad mūsų skyriaus darbuotojai atvažiuotų ir jaunavedžius sutuoktų namuose, kitose vietose. Manau, kad susidomėjimas alternatyvomis tikrai bus“, – sakė K.Ignatavičius. Tačiau rajono gyventojai greičiausiai mieliau rinksis įprastą ceremonijai vietą. „Besidominčių naujovėmis nėra. Kaimo žmonės paprasti, jiems ne tas rūpi. Jaunavedžiams patinka atvažiuoti į miestą ir susituokti Civilinės metrikacijos skyriuje, o po to važiuoti kur nori“, – teigė Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Šeimienė.

Kaina didesnė tris kartus

Teisingumo ministerijos parengtame pasiūlyme, kurį užvakar patvirtino Vyriausybė, nurodoma, kad ne Civilinės metrikacijos skyriuose ar biuruose besituoksiančios poros už santuokos ceremoniją turės sumokėti 210 Lt. Kauno rotušėje šiuo metu santuokos ceremonija kainuoja 70 Lt. Tiesa, daugiau nei už įprastą ceremoniją Rotušėje nereikės mokėti tiems, kurių civilinė santuoka sudaroma kitur dėl vieno iš jaunavedžių sunkios ligos.

Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus teigimu, jaunųjų norai nebus privalomi civilinės metrikacijos skyrių darbuotojams. Jie galės atsisakyti registruoti santuoką, jei poros pasirinkta santuokos vieta neatitiks viešosios tvarkos, „geros moralės“ nuostatoms, kels grėsmę visuomenei ar ceremonijos dalyvių gyvybei ir sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius