-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 31 /12:48

Saulius Skvernelis: FNTT vadovo Kęstučio Jucevičiaus žodžiai skiriasi nuo darbų

Korupcija įtartas vidaus reikalų sistemos generolas Kęstutis Jucevičius apsigalvojo. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktorius anksčiau sutiko būti tikrinamas poligrafu, vadinamuoju melo detektoriumi, tačiau dabar apskundė tai pasiūliusį vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį. Tai 15min.lt patvirtino Vidaus reikalų ministerija.
Kęstutis Jucevičius
Kęstutis Jucevičius / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Generolas K.Jucevičius prašo pradėti tyrimą dėl galimo S.Skvernelio piktnaudžiavimo tarnyba. Esą tai rodo faktas, kad vidaus reikalų ministras pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl FNTT vadovo patikimumo.

Tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų gruodį. FNTT direktoriui 120 dienų sustabdyta teisė dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Praėjusią savaitę K.Jucevičiui buvo pasiūlyta pasitikrinti melo detektoriumi.

Pareigūnas teigė, kad abejoja tokio siūlymo teisėtumu, tačiau sutiko būti tikrinamas Antrajame operatyvinių tyrimų departamente (AOTD). Tyrimus melo detektoriumi atlieka ir policija, tačiau K.Jucevičius pasirinko žvalgybos instituciją, nes Policijos departamentui anksčiau vadovavo S.Skvernelis.

K.Jucevičius naujienų agentūrai BNS sakė nematantis keblumų dėl situacijos, kad teisėsaugai skundžia jį patikrinti pavedusį savo tiesioginį vadovą S.Skvernelį.

„Daug pavaldinių skundžia savo vadovus, čia normali procedūra. Kiek yra apskųsta sprendimų dėl atleidimo iš darbo ir kitų procedūrų. Paimkime pavyzdį iš Vitalijaus Gailiaus, Vytauto Giržado, juk jie skundė vidaus reikalų ministrą grynai dėl atleidimo, procedūrų ir taip toliau“, – antradienį sakė K.Jucevičius.

Skundą Generalinei prokuratūrai jis patvirtino pateikęs praėjusią savaitę.

„Mano pagrindinis argumentas – kad lapkričio mėnesį pakartotinė procedūra dėl darbo su įslaptinta informacija pradėta nesant teisinio pagrindo, todėl kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, išdėsčiau dar kitus motyvus, jų dabar nenorėčiau kol kas viešai skelbti, kol nepriimtas sprendimas, kad būtų įvertinta teisiškai, ar nebuvo piktnaudžiaujama tarnybine padėtimi pradedant šią procedūrą“, – sakė FNTT vadovas.

S.Skverneliui pagrindo užtenka

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Saulius Skvernelis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Saulius Skvernelis

„FNTT vadovo elgesys rodo, kad jo žodžiai skiriasi nuo darbų. Juk jis visuomet teigė, kad nesibaimina patikrinimo poligrafu ir sutiks jį atlikti“, – 15min.lt sakė vidaus reikalų ministras. 

S.Skvernelis teigė, kad yra pagrindas ne tik tyrimui dėl K.Jucevičiaus veiklos, bet ir patikrinimui poligrafu.

„Teisės aktuose taip pat numatyta, kad leidimo dirbti su slapta informaciją nesuteikimą ar praradimą galima skųsti teismui, per 30 dienų nuo sprendimo – jei toks sprendimas būtų priimtas“, – sakė S.Skvernelis. 

Šiuo metu yra sudarinėjamas klausimynas patikrinimui melo detektoriumi. Kai klausimai bus paruošti, FNTT vadovas bus tikrinamas AOTD.

Buvo įtariamas korupcija

Abejonių dėl K.Jucevičiaus kilo, kai buvo paviešinta informacija apie galimą korupciją.

Juliaus Kalinsko/15min.lt/Kęstutis Jucevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt/Kęstutis Jucevičius

FNTT direktorius buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje kaip specialusis liudytojas, atliekant ikiteisminį tyrimą advokato Juzefo Kozubovskio byloje. 

Buvo teigiama, kad K.Jucevičius per tarpininkus reikalavo didelio kyšio, tačiau pernai spalį šis tyrimas buvo nutrauktas. Prokuratūra konstatavo, kad K.Jucevičius su kyšiais nesusijęs. 

Be to, prokuratūra FNTT vadovą ir jo pavaduotoją pripažino nukentėjusiais, nes jie buvo neteisėtai paslapčia sekami.

K.Jucevičius tarnybai vadovauja nuo 2012 metų kovo. Pačioje tarnyboje jis dirba nuo 2002 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius