-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 26

Savivaldybė: ligoninių sujungimas būtinas

Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį svarstys klausimą dėl Kauno 2-osios klinikinės ligoninės prijungimo prie Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės (KRKKL). Teigiama, kad ši reorganizacija leis išsaugoti seniausią Kauno miesto ligoninę ir apsaugos abiejų ligoninių darbuotojus nuo atleidimo iš darbo. Pacientai ir toliau bus priimami ir gydomi tose pačiose ligoninėse, kaip ir iki šiol. Gydytojai taip pat dirbs tose pačiose darbo vietose.
Koncertą stebėjo ne tik medikai, bet ir KRKKL pacientai
Teigiama, kad sujungus ligonines darbo vietas išsaugotų tiek Kauno 2-osios, tiek KRKKL personalas. / A.Koroliovo nuotr.

Vyriausybė, vykdydama 2008 m. gruodžio 9 d. patvirtintą veiklos programą, numatė parengti sveikatos priežiūros įstaigų restruktūrizavimo trečiojo etapo programą. Programa buvo patvirtinta 2009 m. gruodžio 7 d. nutarimu. Įgyvendinus programą numatyta, kad vietoj Kauno 2-osios klinikinės ligoninės ir KRKKL turėtų atsirasti tik viena respublikinio lygmens Kauno miesto savivaldybei pavaldi ligoninė.

2009 metais Sveikatos apsaugos ministerija buvo sudariusi darbo grupę, kuri sprendė klausimą dėl Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės prijungimo prie Kauno medicinos universiteto klinikų. Savivaldybės administracijos atstovai taip pat dalyvavo šios darbo grupės posėdžiuose bei pasisakė prieš tokį sujungimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius