Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 06

Seimas kartoja E.Lementausko istoriją: Ryto Kupčinsko neliečiamybė neatimta

Seimas dar kartą kartoja istoriją, kai teisėsaugai prašant nesutinka atimti Seimo nario teisinės neliečiamybės. Antradienį Seimas nepanaikino konservatoriaus Ryto Kupčinsko imuniteto – tam pritrūko balsų.
Rytas Kupčinskas
Rytas Kupčinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Balsuojant dėl neliečiamybės naikinimo, nors salėje jų būta daugiau, balsavo tik 65 parlamentarai: 42 buvo už neliečiamybės naikinimą, 6 buvo prieš, 17 susilaikė. Kad parlamentaras būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyta jo laisvė, turi balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

R.Kupčinskas Seime teigė apgailestaująs dėl avarijos, bet pridūrė, kad taip nutikti gali bet kam. Jis pažymėjo, kad su nukentėjusiaja yra susitaikęs.

Seimo pirmininkės Irenos Degutienės nuomone, Seimo sprendimas neatimti politiko neliečiamybės kelia nerimą, kad parlamentarai prisiima sau teismo galias.

„Šiuo atveju mes norime tapti teisėsjais, nors tam neturime jokių galių“, - piktinosi parlamento vadovė.

Konstitucija numato, kad be Seimo sutikimo parlamentaras negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar kaip kitaip suvaržoma jo laisvė.

Generalinis prokuroras Darius Valys dėl R.Kupčinsko neliečiamybės panaikinimo į Seimą kreipėsi prieš porą savaičių. Pasak prokuratūros, dviratininkę automobiliu partrenkusį R.Kupčinską norima apklausti ir jam pateikti įtarimus.

Birželio 16 dieną R.Kupčinskas Vilniuje, Gedimino prospekto ir Gynėjų gatvės sankryžoje, automobiliu partrenkė dviračiu važiavusią merginą, kuriai buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata. Už tai Seimo nariui pareigūnai nori pritaikyti ne administracinę, o baudžiamąją atsakomybę.

Anot prokuratūros, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Už tai numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius