Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 16

Seimas nepasipriešino Prezidentės veto dėl Miškų įstatymo

Seimas ketvirtadienį apsisprendė priimti Miškų įstatymą su prezidentės Dalios Grybauskaitės teiktomis pataisomis. Prezidentės veto palaikė 75 Seimo nariai, prieš buvo 5, susilaikė 22 parlamentarai. 4 Seimo nariai užsiregistravo, bet balsavime nedalyvavo.
Miškininkai gali kreiptis paramos
Miškininkai gali kreiptis paramos / 15min.lt nuotr.

Diskutuodami dėl Miškų įstatymo Seimo nariai susiginčijo, kurie iš jų gali balsuoti priimant šį įstatymą.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas A.Salamakinas prieš balsavimą įspėjo, kad turintys interesų Seimo nariai šiame balsavime turi nusišalinti. Anot jo, nusišalinti reikia ir tokiu atveju, jei gali kilti bent menkiausių abejonių dėl tokių interesų

„Aš turiu miško, bet asmeninio intereso jokio neturiu, nes ten nebuvo jokios sodybos“, – ar gali balsuoti dėl įstatymo klausė Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas.

„Neprapuls Seimas be jūsų balso, mielas Jonai“, – jam atrėžė A.Salamakinas. 

Tačiau J.Šimėnas balsavime dalyvavo. Taip pat balsavime dalyvavo ir „darbietė“ Loreta Graužinienė, prieš tai pripažinusi, kad jos giminaičiai turi miško žemės.

Balsavime nedalyvavę dėl galimo interesų konflikto prisipažino tik konservatorius Vaidotas Bacevičius ir liberalė Dalia Teišerskytė. Po balsavimo kolegoms Seime ji išsakė priekaištus, kad per juos parlamentarė negalės atkurti sodybos šalia Dubysos, iš kurios į Sibirą buvo ištremti jos tėvai.

„Už ką jūs mane baudžiate?“ – klausė kolegų parlamentarė.

Svarstydami, ar pritarti prezidentės veto, parlamentarai Seimo salėje svaidėsi asmeniniais įžeidimais, kaltino vieni kitus viešųjų interesų nepaisymu.

Prezidentės siūlytomis pataisomis, kurioms Seimas pritarė, numatyta, kad privati miško valda arba privačiame ne miškų ūkio paskirties žemės sklype esanti miško žemė negali būti atidalinta pagal natūralias linijų, rajoninės ar vietinės reikšmės viešųjų kelių, upių ar upelių, melioracijos griovių, aukštos įtampos elektros linijų ribas.

Pritarus prezidentės veto taip pat bus draudžiama miškus skaidyti į mažesnes nei 5 hektarų valdas bei statyti naujas ar atstatyti sodybas privačioje miško žemėje, kai šių sodybų buvimas įrodomas archyviniais dokumentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius