-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 29

Seimas sutinka, kad mažamečių tėvai rugsėjo 1-ąją turėtų laisvą pusdienį

Seimas po svarstymo 52 balsais „už“, 1 „prieš“, 2 „susilaikius“ pritarė Agnės Zuokienės ir Žilvino Šilgalio siūlymui tėvams, kurie augina moksleivius iki 12 metų, rugsėjo 1-ąją suteikti laisvą pusdienį, darbuotojui mokant vidutinį darbo užmokestį.
Rugsėjo 1-osios šventė Klaipėdoje.
Rugsėjo 1-osios šventė Klaipėdoje. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.

Mokslo metų pirmąją dieną, nors ji ir neįtraukta į švenčių dienų sąrašą, faktiškai bent pusdienį nedirba labai daug mokyklinio amžiaus vaikus auginančių tėvų. Dažniausiai šią dieną jie nedirba darbdavių gera valia. Tačiau ne visi vadovai yra geranoriški. 

„Sulaukiau bendrojo lavinimo mokyklose besimokančius vaikus auginančių tėvų laiškų, kuriuose guodžiamasi, jog Mokslo ir žinių šventė dirbantiems mokinukų tėvams gerokai apkarsta, nes kasmet tenka spręsti tą pačią problemą – ar bus kam saugiai palydėti pradinuką į mokslo metų atidarymo šventę, ar darbdavys bus toks malonus ir sutiks išleisti pusdieniui iš darbo?  O sunkmečiu tėvai ypač vengia atsiprašyti iš darbo dėl asmeninių rūpesčių, baimindamiesi neigiamos darbdavio reakcijos ir atleidimo“, – sako A.Zuokienė.

Šį siūlymą  svarstęs Socialinių reikalų ir darbo komitetas, vadovaujamas tik žodžiais, bet ne darbais šeimos politiką remiančio konservatoriaus Rimanto Jono Dagio, jį atmetė, tačiau iniciatyvą perėmęs Teisės ir teisėtvarkos komitetas pritarė laisva diena paskelbti ne visą, o pusę dienos.

Tėvai, auginantys du ir daugiau vaikų iki 12 metų ir šiuo metu gali pasinaudoti galimybe turėti laisvą dieną, vadinamąjį mamadienį. Tačiau tėveliai, auginantys tik vieną vaiką iki 12 metų tokios galimybės iki šiol neturėjo, todėl tiek vaikai, tiek tėveliai pirmąją mokslų dieną jautė itin didelę įtampą, kai tėveliai negalėjo palydėti vaikų į mokyklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius