Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 18

Seimo buhalterei pateiktas įtarimas dėl didelės vertės svetimo turto iššvaistymo

Seimo buhalterei-kasininkei Reginai Petkelienei šeštadienį pateiktas oficialus įtarimas didelės vertės svetimo turto iššvaistymu.
Seime
Seime / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Seimas

Ji įtariama iš Seimo kanceliarijos kasos per kelis kartus pasisavinusi 400 tūkst. litų, praneša naujienų portalas delfi.

Seimo pirmininką Arūną Valinską penktadienį laikinai Seimo kanclerio pareigas einantis Gedeminas Aleksonis informavo, jog atlikus kasos inventorizaciją paaiškėjo, kad Seimo kanceliarijos kasoje trūksta apie 400 tūkst. litų. Iš kasos dingo grynieji pinigai.

Seimo pirmininkas įpareigojo G. Aleksonį nedelsiant informuoti ikiteisminio tyrimo pareigūnus apie galimai padarytą nusikaltimą, taip pat atlikti visus būtinus tarnybinius patikrinimus.

Seimo kanceliarija penktadienį kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje buvo iškart sudaryta trijų tyrėjų grupė.

Pareigūnai penktadienio vakarą pradėjo pagrindinės įtariamosios – Seimo kanceliarijos buhalterės-kasininkės R.Petkelienės apklausą.

Policijos pareigūnai penktadienį laukė atvykstant Vilniaus apygardos prokurorų, kurie dalyvavo sprendžiant dėl kardomosios priemonės skyrimo. Nuspręsta moterį uždaryti 2 parom į areštinę.

Penktadienio vakarą Vilniaus areštinėje atsidūrė ne tik R.Petkelienė, bet ir viena jos pažįstama. Seimo buhalterė pavogtus pinigus skolino tai moteriai.

Pasak pareigūnų, tik atlikus reviziją paaiškės, kada tiksliai ir kokias sumas savinosi R.Petkelienė. Jau nustatyta, kad 400 tūkst. litų ji paėmė per kelis kartus.

Šeštadienį R.Petkelienei pateiktas oficialus įtarimas didelės vertės svetimo turto iššvaistymu. Už tokį nusikaltimą gresia iki 7 metų nelaisvės.

Šeštadienį planuota pateikti įtarimą ir sulaikytajai buhalterės pažįstamai. Vidurdienį buvo svarstoma kaip kvalifikuoti jos nusikaltimą. Tikėtina, kad jai bus pateiktas įtarimas dėl sukčiavimo.

Sekmadienį, baigiantis dviejų parų sulaikymo terminui, bus sprendžiama ar kreiptis į teismą dėl įtariamųjų suėmimo, ar skirti švelnesnes kardomąsias priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius