Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2009 09 07

Seimo kanceliarija neigia vilkinanti tyrimą dėl 440 tūkst. litų pradanginusios Seimo kasininkės

Seimo kanceliarija neigia vilkinanti tyrimą dėl beveik pusės milijono litų pasisavinimo iš Seimo buhalterijos.
Seimo kanceliarijos buhalterė Regina Petkelienė
Seimo kanceliarijos buhalterė Regina Petkelienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius išplatino pranešimą, kuriame sako kategoriškai neigianti pasirodžiusias žinias, jog tik po kelių raštiškų raginimų iš Seimo kanceliarijos gavo informaciją apie atliktas finansines operacijas.

„Seimo kanceliarija informuoja operatyviai bendradarbiaujanti su tyrėjais, nedelsiant pateikianti visą prašomą medžiagą bei informaciją, savo iniciatyva teisėsaugos pareigūnams pranešdama apie galimai naudingą papildomą medžiagą“, – rašoma pranešime.

Naujienų portalas delfi.lt, remdamasis neįvardytais šaltiniais, anksčiau pranešė, jog finansinių machinacijų Seime bylą tiriantys pareigūnai net kelis kartus raštu kreipėsi į Seimo kanceliariją ir reikalavo pateikti duomenis apie patirtus nuostolius. Taip pat portalas pranešė, jog iš gautų dokumentų paaiškėjo, kad Finansų departamentas negali nurodyti aiškios nuostolių sumos – viename rašte buvo teigiama, kad iš kasos pasisavintas 441 tūkst. litų, o jau kitame nurodoma, jog buvo padaryti tūkstančiu litų mažesni nuostoliai.

Portalo šaltinių teigimu, 440 tūkst. litų paskolų faktas buvo užfiksuotas senuose, jau negaliojančiuose kasos orderiuose.

Kaip įtaria pareigūnai, nuo 2008-ųjų pradžios Seimo kasininkė Renata Petkelienė esą 350 tūkst. litų perdavė savo draugei – Nacionalinės sveikatos tarybos sekretoriate dirbusiai Olgai Goluskaitei, o 90 tūkst. litų – kitiems asmenims. Tiesa, įtariamoji pareigūnams tvirtina, kad šiuos pinigus pasiskolino Finansų departamento vadovai, kurie esą šiai tvirtinę, jog trumpalaikės paskolos reikalingos Seimo nariams. Gali būti, kad tai tik gynybinė kasininkės versija. Byloje politikų pavardės neminimos.

Penktadienį Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas dar mėnesiui pratęsė O.Goluskaitės kardomąjį kalinimą. Moteris teigia, kad visus pinigus pralošė kazino, tačiau pateikia ne vieną versiją. Iki šiol nerasti ir pinigai.

R.Petkelienė sutiko duoti parodymus, todėl anksčiau laiko buvo išleista į laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius