-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 21

Seimo šokėjams – švelnus etikos sargų pagrūmojimas pirštu

Daug aistrų sukėlęs Seimo narių dalyvavimo įvairiuose televizijų projektuose svarstymas baigia išsikvėpti. Etikos ir procedūrų komisija (EPK), tyrinėjusi Andriaus Šedžiaus ir Žilvino Šilgalio šokius televizijos ekranuose, antradienį tepriėmė rekomendacijas ateityje susilaikyti nuo panašių poelgių.
Žilvinas Šilgalis
Žilvinas Šilgalis šokių projekte trypė ir persirengęs moterimi. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Etikos sargams buvo pateiktas išvadų projektas, kuriuo abu Seimo nariai buvo pripažįstami pažeidę Valstybės politikų elgesio kodeksą, nesilaikę laisvo mandato principo. Tačiau komisija balsuodama atmetė šiuos išvadų punktus, tepalikdama vieną – rekomenduoti parlamentarams ateityje susilaikyti nuo dalyvavimo panašiuose projektuose.

Po posėdžio EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas svarstė, kad gal ir tokios išvados sulaikys Seimo narius nuo šokių televizijos laidose, kuriuose nutinka ir prieštaringai vertinamų dalykų. Pavyzdžiui, Ž.Šilgalis per savo pasirodymus TV3 laidoje buvo persirengęs moterimi, taip pat vaidino karvę.

„Aš, kaip išvadų rengėjas, parengiau griežtesnį projektą, bet komisija mano, kad pirmam kartui gal užteks rekomenduoti, jog Seimo nariai daugiau tokiuose projektuose nedalyvautų“, –  kalbėjo A.Salamakinas.

Į EPK akiratį buvo patekę ir dar du parlamentarai – Arūnas ir Inga Valinskai, kurie taip pat reguliariai rodomi TV projektuose. „Dėl Valinskų – sprendimai ateityje. Gal kitame, gal dar kitame posėdyje. Ten sudėtingesnis dalykas, nes ponas Valinskas jokios sutarties neturi, o ponia Valinskienė panaikino sutartį ir dabar taip pat dirba be sutarties“, – minėjo EPK pirmininkas. 

Praėjusią savaitę iš komisijos pasitraukus penkiems opozicijos atstovams ir joje likus tik valdančiųjų bei socialdemokratų atstovams, komisijos darbas šįsyk vyko kur kas sklandžiau nei anksčiau. Nebuvo ilgų moralizavimo ginčų, nekilo  aistrų dėl balsavimo eigos ir rezultatų, dauguma sprendimų priimti bendru sutarimu. A.Salamakinas EPK nariams kelis kartus dėkojo už konstruktyvumą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius