Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Seimo URK nariai susitiks su „Hamas“ įkaitais laikomų asmenų artimaisiais

Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) nariai ketvirtadienį Vilniuje susitiks su palestiniečių grupuotės „Hamas“ įkaitais laikomų asmenų artimaisiais.
Žygimantas Pavilionis
Žygimantas Pavilionis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Susitikimo ir artimųjų vizito Lietuvoje tikslas – dar kartą atkreipti politikų ir visuomenės dėmesį į vis dar nelaisvėje laikomų pagrobtųjų klausimą, išsakyti artimųjų poziciją ir siekti telkti Vakarų demokratijas bendroms pastangoms kovojant su teroristinės organizacijos „Hamas“ keliama grėsme“, – sakė Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

Anot Seimo pranešimo, susitikime taip pat dalyvaus Tarpparlamentinių ryšių su Izraelio Valstybe grupės nariai, žmogaus teisių srities teisininkai ir Kanadoje veikiančių Raoulio Wallenbergo (Raulio Valenbergo) žmogaus teisių centro bei Macdonald-Laurier (Makdonaldo Laurierio) instituto atstovai.

Praėjusių metų spalio 7-ąją „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį, per kurį Izraelyje žuvo apie 1170 izraeliečių ir užsieniečių, daugiausia civilių. Be to, „Hamas“ kovotojai paėmė maždaug 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože iki šiol yra apie 130 žmonių, įskaitant 35 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per šį karą Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 34 tūkst. žmonių, daugiausia – moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius