Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 30

Senamiesčio verslininkai skelbia „Gėlių savaitgalį“ (nuotraukos)

„Mūsų įdirbis duoda vaisių“ – tokią išvadą patys sau gali pasidaryti Kauno senamiestyje įsikūrusių parduotuvių, kavinių, restoranų ir kitų įmonių savininkai. Nuo vasaros pradžios savaitgaliais organizuojantys įvairių temų renginius verslininkai pastebėjo, kad tokia iniciatyva padeda į Senamiestį patraukti daugiau žmonių ne tik per renginius, bet ir darbo dienomis.
Šventėje
Šią vasarą įvairius renginius pristatantys Kauno senamiesčio verslininkai kviečia į naują šventę, kuri skirta gėlėms. / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Apklausus Senamiestyje įsikūrusių kavinių, restoranų, parduotuvių, kepyklėlių savininkus, paaiškėjo, jog šią vasarą, lyginant su pernai, darbo dienomis Senamiestyje lankosi kelis kartus daugiau žmonių, o savaitgaliais, ypač penktadieniais, lankytojų apsilanko tris kartus daugiau nei pernai tuo pačiu metu“, – džiaugėsi viena iš Senamiesčio verslininkių, bendrovės „Gintarinis suvenyras“ direktorė Regina Randienė. Ji neabejojo, kad pritraukti kauniečius ir miesto svečius į seniausią miesto dalį pavyko dėl to, jog čia pradėjo vykti daugiau renginių. Pavyzdžiui, penktadieniais šeštadieniais prie kelių Senamiesčio restoranų vyksta gyvos muzikos koncertai.

Švenčių organizavimui skiriame daug pastangų ir laiko, nes viską darome savo jėgomis, tačiau tos pastangos jau duoda vaisius: Senamiestyje lankosi daugiau žmonių, jie žino, kad po darbo savaitės čia ras, ką veikti. Džiaugėsi Senamiesčio verslininkė R.Randienė

„Šalia restoranų terasų pradėjus groti muzikantams, ženkliai padaugėjo lankytojų. Žmonės dėkoja už gerą atmosferą, sugrįžta pas mus ne tik savaitgaliais, bet ir ateina papietauti, atsiveda draugus, svečius“, – sakė restorano „Avilys“ direktorė Jurgita Poderienė.

Vilniaus gatvė virs gyva gėlių alėja

Tačiau daugiausia žmonių suplūsta į verslininkų rengiamas savaitgalių šventes. Viena jų kauniečių dėmesio laukia šį penktadienį ir šeštadienį. Šiandien ir rytoj pagrindinėse Senamiesčio gatvėse šurmuliuos spalvinga šventė „Gėlių savaitgalis“, kurios metus įvairiose vietose vyks skirtingi renginiai, susiję su gėlėmis. Pavyzdžiui, juvelyrai supažindins su gėlių motyvais juvelyrikoje, vyks ketureilių apie gėles konkursas, gėlių kompozicijų parodos, gyvomis gėlėmis bus puošiamas senovinis automobilis, kuriamos gėlių šukuosenos, piešiamos, neriamos, audžiamos gėlės ir jų raštai.

Jau aiški ir pirmąjį rugpjūčio savaitgalį vyksiančios šventės tema. Ateinantis savaitgalis bus skirtas fotografijai.

Kas vyks „Gėlių savaitgalio“ metu?

Visą šventę kiekviena kavinė, parduotuvė, kepyklėlė stebins Jus įvairiomis staigmenomis:

„Raštinės reikmenų“ parduotuvė kvies vaikus piešti gėles, „Siūlų krautuvėlė“ mokys megzti gėlytes, „Rūta žalioji” darbuotojai aus juosteles, demonstruos rankinį verpimą senoviniu rateliu, studija „Snobė” gėlėmis puoš progines sukneles, o gėlių salonas „Fiorita” pristatys gėlių kompoziciją.

Parduotuvė „Gintarinis suvenyras” visus norinčius supažindins su gėlių motyvais juvelyrikoje. Be to, parduotuvėje šventės proga bus taikomos specialios nuolaidos.

Bendrovė „Kalvina” surengs gėlių parodą, o „VG studija” atstovai eksponuos interjero detales, tapybą ant šilko, vyks parodomasis tapymas.

Visi poetai ir poetės bus laukiami prie tavernos „Buon Giorno”, kur galės sudalyvauti ketureilių konkurse gėlių tematika.

Specialų šventinį meniu pristatys restoranas „Senieji rūsiai“: kauniečiai galės paragauti valgomų gėlių patiekalų.

Senamiestyje veikiančių kirpyklų ir grožio salonų meistrai šventės metu kurs šukuosenas su gėlėmis ir puoš veidus gėlių motyvais.

Lino, medžio ir suvenyrų parduotuvėse (Vilniaus g. 32) visiems gaminiams gėlių tematika bus taikoma 15 proc. nuolaida, o „Gintaro galerijoje” (Vilniaus g. 14) bus eksponuojama Adamo Wyspianskio „Studio Rox” titano-aukso-sidabro papuošalų kolekcija „Lelija”.

Šventės Senamiestyje pradžia - 18 val. Pabaiga - jau po vidurnakčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius